Κινδυνεύει, εξάμηνο, ΤΕΙ Ηπείρου, Κραυγή αγωνίας, φοιτητές Κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Ηπείρου - Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές

Φοιτητές στα ΤΕΙ κινδυνεύουν να χάσουν το Εξάμηνο γιατί δεν γίνονται μαθήματα

Δεν εκδόθηκε ακόμη η ΠΥΣ για να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Φοιτητές πολλών τμημάτων των ΤΕΙ κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο, καθώς σε μαθήματα, και κυρίως, εργαστήρια, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, αφού δεν έχει προσληφθεί το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, ως ωρομίσθιοι, για την κάλυψη των κενών.


Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Ηπείρου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Ηπείρου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Κι αυτό διότι τα ΤΕΙ για να προχωρήσουν σε προσλήψεις, με ιδίους πόρους, περιμένουν τη σχετική εγκριτική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη εκδοθεί.

Ο πρόεδρος του Καθηγητής Ευριπίδης Γλαβάς, μιλώντας στο esos, είπε ότι εάν μέχρι την άλλη εβδομάδα δεν γίνουν οι προσλήψεις εάνς αριθμός φοιτητών θα χάσει το εξάμηνο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ο Γενικός Γραμματέας  της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παναγιώτης Γεωργάκης μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα στο ΤΕΙ Ιωαννίνων. Κάνεις δεν περίμενε ερχόμενος στα Ιωάννινα ότι θα αντικρίσει αυτή την κατάσταση. Το θέμα που έχει προκύψει αφορά την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο ΤΕΙ Ιωαννίνων οι μόνιμοι καθηγητές είναι λίγοι με αποτέλεσμα το διδακτικό έργο να εξαρτάται από τους ωρομίσθιους. Πολλά υποχρεωτικά εργαστήρια και η κλινική άσκηση δεν διδάσκονται σε όλους τους φοιτητές. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν πολλοί φοιτητές να χάσουν εξάμηνο γιατί αν καθυστερήσουν κι άλλο οι προσλήψεις δεν θα προλάβουν να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα μαθήματα. Ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση δεν γνωρίζουμε, καθώς η διοίκηση δείχνει το υπουργείο και το υπουργείο τη διοίκηση. Τους καλούμε όλους να πάρουν θέση γι αυτό το ζωτικής σημασίας ζήτημα για το ΤΕΙ Ιωαννίνων.

Δεν είναι δυνατών να πληρώνουν οι γονείς μας τις απερισκεψίες κάποιον .

Ζητάμε εδώ και τώρα μια υπεύθυνη απάντηση από την Διοίκηση του Τει Ηπείρου και ειδικότερα από τον Πρόεδρο του Τε Ηπείρου  κ.Γλαβά Ευριπίδη.

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr