Θέση αφετηρίας για την φοιτητική ομάδα TEI W.M. Racing

Θέση αφετηρίας για την φοιτητική ομάδα TEI W.M. Racing

Η φοιτητική ομάδα TEI W.M. Racing του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να επιτύχει στις σχετικές διεθνείς εξετάσεις επιστημονικής κατάρτισης και να αποκτήσει θέση αφετηρίας στο διεθνή αγώνα μονοθέσιων τύπου Formula Student (FSAE) που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου 2017 στην πίστα του Verano της Ιταλίας.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μπορείτε να την δείτε εδώ.


Η ομάδα TEIWM Racing αποτελείται από περίπου 20 φοιτητές που εργάζονται εδώ και δυόμιση χρόνια για το σχεδιασμό και την κατασκευή πρότυπου αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula 1 συναγωνιζόμενη αντίστοιχες ομάδες Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια  (περίπου το 60% του συνολικού budget) και βοήθειες από κορυφαίες εταιρίες και χορηγούς και έχει ολοκληρώσει τον επιστημονικό και τεχνικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου σε εξαιρετικά ανταγωνιστικό επίπεδο. Την παρούσα χρονική στιγμή ξεκινά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του μονοθέσιου που αναμένεται να είναι έτοιμο εγκαίρως το καλοκαίρι με ίδιες εργασίες και σημαντικές βοήθειες από κατασκευαστικές εταιρίες, μηχανουργεία και ιδιώτες σε ολόκληρη τη χώρα. Κέντρο σχεδιασμού και κατασκευής του μονοθέσιου αποτελεί το Εργαστήριο Καινοτομίας Αυτοκινήτου στο Κέντρο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΚΤΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας όπου η ομάδα εργάζεται συνεχώς επί δεκάωρη καθημερινή βάση.

Προκειμένου να διευκολυνθεί το τελικό στάδιο κατασκευής του μονοθέσιου και έχοντας ως στόχο την ανταγωνιστική και επιτυχή διάκριση του Ιδρύματος μας σε διεθνές επίπεδο, με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω τις σχετικές μας δράσεις και να καλέσω όλους τους εμπλεκόμενους και φίλους για πρακτική και ηθική υποστήριξη των φοιτητών μας. Η συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα της Ιταλίας έχει προπληρωθεί και κάθε τεχνική, οικονομική ή ηθική βοήθεια είναι πολύτιμη.

Όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr