Καταγγελία καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

Καταγγελία καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

Απορίες και πολλά ερωτηματικά γεννά, η καταγγελία του καθηγητού Marketing ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Γ. Ηγουμενάκη, που κατατέθηκε στα γραφεία του Τομέα Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τομέα παιδείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ηγουμενάκης ενημέρωσε για μια απαράδεκτη πρακτική που ακολουθείται από την Κοσμητεία της Σχολής του.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, τίθεται το ερώτημα αν «γνωρίζει  ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος με ποιο τρόπο λειτουργεί η Κοσμητεία και ιδιαίτερα ο Κοσμήτωρ της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας; Είναι πρωτοφανές να ζητά μόνιμος καθηγητής να βοηθήσει Τμήμα της Σχολής του δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές του Τμήματος να πάρουν πτυχιακές εργασίες σε θέματα που τους αφορούν και ο Κοσμήτωρ να τον λοιδορεί και να του το απαγορεύει.


Ο καθηγητής Γ. Ηγουμενάκης, ο οποίος έχοντας την ειδικότητα στο marketing, σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκανε, μετά από παράκληση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων τα τελευταία 5 χρόνια προκειμένου να βοηθήσει το τμήμα αυτό προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια δίνοντας θέματα για πτυχιακές εργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων έχει κατεύθυνση marketing  και έναν μόνιμο καθηγητή σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο και κανέναν ωρομίσθιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Κοσμητεία λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, διότι και στο παρελθόν είχε αφήσει τον ίδιο καθηγητή χωρίς ώρες και έδινε μαθήματα της ειδικότητας του σε ωρομίσθιο, με αποτέλεσμα να πληρώνει το Ίδρυμα χρήματα χωρίς λόγο.

Παράλληλα, ο κ. Ηγουμενάκης στην καταγγελία του τόνισε ότι πίσω από αυτές τις αποφάσεις κρύβονται ανταγωνιστικές σκοπιμότητες, λόγω πολιτικών διαφορών. Ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας αγωνιώντας για την προάσπιση της Ακαδημαϊκής ελευθερίας και ανεξαρτησίας, όπως και για την σωστή λειτουργία των Ανώτατων σχολών, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας διερωτάται:

1ον) Σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι δυνατό να προσλαμβάνονται επιπλέον καθηγητές σε ανώτατα ιδρύματα, την στιγμή που υπάρχουν ήδη ακαδημαϊκοί με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για την εξυπηρέτηση του ακαδημαϊκού έργου;

2ον) Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου ιδρύματος έχει λάβει γνώση για τους τακτικισμούς της Κοσμητείας;

3ον) Είναι δυνατό στην Ελλάδα του 2017 να επιχειρείται συστηματικά περιθωριοποίηση ακαδημαϊκών σε βαθμό "διώξεως", εξ' αιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων;

4ον) Οι πρακτικές αυτές απορρέουν ή όχι ευθύνες ακόμα και για παράβαση καθήκοντος;».

Διαβάστε Ακόμη:

Διαβάστε ΕΔΩ τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr