Η Σία Αναγνωστοπούλου για το Τμήμα Οπτομετρίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Η Σία Αναγνωστοπούλου για το Τμήμα Οπτομετρίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκε χθες Τρίτη 25/10/2016 με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο και τον συνεργάτη του Χρήστο Σπηλιωτόπουλο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αίγιο.


Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αφού τόνισε πως το σχέδιο «Αθηνά» έχει δημιουργήσει ένα ανορθολογικό τοπίο στην Ακαδημαϊκό χάρτη με δεκάδες Τμήματα να βρίσκονται σήμερα σε μεταβατική κατάσταση, ενημέρωσε τους συνομιλητές της πως έχει συγκροτηθεί επιτροπή στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την εξέταση του θέματος επαναλειτουργίας αυτών των Τμημάτων.

Παράλληλα τόνισε όμως πως η ρύθμιση που θα γίνει με βάση τα πορίσματα της επιτροπής που αναμένονται μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, θα είναι συνολική για τα Τμήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα να είναι αποσπασματική.

Αναλυτικά η Αχαιή Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δήλωσε τα εξής:

«Το σχέδιο “Αθηνά” των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε ένα ανορθολογικό τοπίο, κλείνοντας ή συγχωνεύοντας Τμήματα των Τ.Ε.Ι. χωρίς ακαδημαϊκά ή παραγωγικά κριτήρια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες τμήματα να βρίσκονται σήμερα σε μεταβατική κατάσταση, ανάμεσα σε αυτά και το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αίγιο.

Στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα, καθώς και πολλά άλλα Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Για το λόγο αυτό, έχει συγκροτηθεί επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την εξέταση του θέματος επαναλειτουργίας αυτών των Τμημάτων. Το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας του Αιγίου είναι ένα από αυτά που, όπως έχει δηλωθεί και στο παρελθόν, πρέπει να επαναλειτουργήσουν.

Ωστόσο η ρύθμιση θα είναι συνολική για τα Τμήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποσπασματική. Τα πορίσματα της αρμόδιας επιτροπής αναμένονται μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνολική ρύθμιση. Τέτοιου περιεχομένου αποφάσεις λαμβάνονται σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο καθώς εμπίπτουν στο ζήτημα της ανασυγκρότησης του Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και αφορούν ταυτόχρονα στη σύνδεση των ΑΕΙ με την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr