Αναστάτωση στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος για τις συμβάσεις των Πανεπιστημιακών Υποτρόφων

Αναστάτωση επικρατεί στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, αφού η οικονομική κρίση και τα περιορισμένα οικονομικά του κράτους για χρηματοδότηση της Παιδείας, φέρνουν περικοπές.

Όπως αναφέρει τοπικό ενημερωτικό portal, σύμφωνα με εισήγηση της Διοίκησης, που θα συζητηθεί στη Σύγκλητο του ιδρύματος, στις νέες συμβάσεις προτείνεται η περικοπή του μισθού των ωρομίσθιων πανεπιστημιακών υποτρόφων, κατά το ήμισυ, με τις διδακτικές τους ώρες όμως να παραμένουν ως έχουν.

Τα παραπάνω σαφώς οδηγούν και στο "πετσόκομα" της ασφαλιστικής κάλυψης, όπως λένε πηγές από την πλευρά των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων.


Σύμφωνα με τον Σύλλογο Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πατρών "ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ", "την Παρασκευή 24/6 στην συνέλευση του ΤΕΙ συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των Ακαδημαϊκών (Πανεπιστημιακών) Υποτρόφων. 

Οι προτάσεις της διοίκησης είναι οι εξής:

- 20 ώρες συνολικό ωράριο παρουσίας το οποίο περιλαμβάνει 16 ώρες διδασκαλίας και μείωση 50% των αποδοχών και της ασφάλισης.

- 30 ώρες συνολικό ωράριο παρουσίας το οποίο περιλαμβάνει 16 ώρες διδασκαλίας και μείωση 25% των αποδοχών και της ασφάλισης με αμφίβολη ανανέωση όλων των συμβάσεων.

Ο σύλλογος είχε ζητήσει εγγράφως να παρεβρίσκεται στην Συνέλευση του ΤΕΙ όταν θα γινόταν συζήτηση επί του θέματος της ανανέωσης των συμβάσεων, αλλά δυστυχώς η διοίκηση δεν μας κάλεσε ποτέ παρά τις προφορικές υποσχέσεις.

Το θέμα είναι κρίσιμο και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε να ενημερωθούν νέοι συνάδελφοι που δεν είναι εγεγγραμμένοι στο σύλλογο.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Πέμπτη 30/6 στις 18:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ".

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ωρομίσθιων υποτρόφων, Δημήτρης Δεχουνιώτης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι πρόκειται μέχρι ώρας για μια απλή πρόταση.

Επίσης υπήρξε συνομιλία και με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση, μόνο μια πρώτη συζήτηση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr