ΤΕΙ Πύργου: «Ξεχάστε τις οποιεσδήποτε σκέψεις για Πάτρα»

ΤΕΙ Πύργου: «Ξεχάστε τις οποιεσδήποτε σκέψεις για Πάτρα»

Με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πύργου συναντήθηκε η πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ) του ΤΕΙ Πύργου, Αναστασία Ζαφειροπούλου, σχετικά με το πώς θα αναπτυχθεί πνεύμα αμοιβαίας και αρμονικής συνεργασίας που θα ωφελήσει επαγγελματικά τους αποφοίτους του τμήματος και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα συζητήθηκαν για αρκετή ώρα και οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον του τμήματος, μετά και τις δηλώσεις της αναπλ. υπουργού Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου και τα έγγραφα που αποκάλυψε χθες η εφ. «Πατρίς», με τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Γεράσιμο Ζαχαρόπουλο να καυτηριάζει  τον εμπαιγμό εις βάρος της κοινωνίας του Πύργου και να ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων για να ενισχυθεί το τμήμα.


«Καμία άλλη σκέψη να μην περνά από το μυαλό κάποιων από την Πάτρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ζαχαρόπουλος.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Συλλόγου όπως γράφει το patrisnews, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συζήτηση με την κα Ζαφειροπούλου, επισημαίνοντας πως από την επόμενη χρονιά οι πρώτοι πτυχιούχοι του τμήματος θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στις τουριστικές επιχειρήσεις του Πύργου.

«Θεωρούμε ότι πολιτισμός και τουρισμός δεν είναι τα σκουπίδια τα οποία μας πνίγουν και κυρίως την κρουαζιέρα στο Κατάκολο, αλλά κυρίως το έργο που επιτελεί εδώ το τμήμα του ΤΕΙ. Θα είμαστε κοντά στο τμήμα, την πρόεδρο και τους φοιτητές και σκοπός μας θα είναι η ενίσχυση του τμήματος και όχι η απαξίωσή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη συνεργασία που θα ζητήσουμε από το δήμο Πύργου θα υπάρχει καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη στο τμήμα».

Η κα Ζαφειροπούλου τόνισε ότι στόχος είναι η αγαστή συνεργασία  ώστε να προκύψει τουριστική ανάπτυξη με την αξιοποίηση των αποφοίτων του τμήματος.

«Η πρώτη μας συνεργασία θα είναι στα περιθώρια της πρακτικής άσκησης των πρώτων πτυχιούχων μας, που θα προκύψει το επόμενο εαρινό εξάμηνο. Η περιοχή της Ηλείας και του Πύργου έχει όλα τα εχέγγυα για τουριστική ανάπτυξ, όμως δεν αποδίδει μέχρι σήμερα τους απαραίτητους καρπούς», υπογράμμισε η κα Ζαφειροπούλου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δήμου Πύργου Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την κατάσταση:

Δυστυχώς γινόμαστε θεατές για άλλη μια φορά της υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πύργου. Της πρωτεύουσας του νομού που τόσο βάναυσα πλήττεται από την αδιαφορία και το συστηματικό ρεζίλι στα μάτια ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τους τόνους σκουπιδιών να είναι το καθημερινό ντεκόρ στα μάτια τους.

Συνηθίσαμε πια να απολογούμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για το χάλι που αντικρίζουν οι επισκέπτες της κρουαζιέρας και όχι μόνο. Δυστυχώς και ενώ η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, καμμιά ενέργεια δεν έχει γίνει,μόνο λόγια του αέρα που δεν συγκινούν κανέναν πια, απλά προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Ερωτηματικά όπως μήπως εμείς που δραστηριοποιούμαστε τουριστικά στον Δήμο Πύργου κάνουμε τελικά λάθος??? Μήπως επιχειρείται ο αφανισμός μας? Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πρόθεση των αρμόδιων φορέων να υποστηρίξουν το τουριστικό προιόν στον Δήμο Πύργου. Και σαν να μην έφτανε η παντελής αδιαφορία όλων για τον τουρισμό,έ ρχεται ξαφνικά η Κα Αναγνωστοπούλου η οποία με δηλώσεις της όχι μόνο αγνοεί το υπάρχον τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ που λειτουργεί στην πόλη μας ,αλλά υπόσχεται την επαναλειτουργία του τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων στην Πάτρα που έχει ανάλογο αντικείμενο σπουδών. Μάλλον η αδιαφορία μας για όλα άνοιξε την όρεξη σε κάποιος να μας τελειώσουν και στο θέμα των ΤΕΙ. Αντί να συζητάμε ,να διεκδικούμε και να απαιτούμε λύσεις στα προβλήματα των υπαρχόντων τμημάτων ,μας προετοιμάζουν για την πλήρη απαξιωσή τους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους και κυρίως τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους.

Να βγούν μπροστά και να αποδείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται για την πρωτεύουσα του νομού,και κυρίως για τη σημασία της άψογης λειτουργίας του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ».

Άλλωστε ένα τέτοιο τμήμα με θέμα τον πολιτισμό και τον τουρισμό σε έναν νομό που έχει σαν σημαίες την Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο, ωη μόνη συζήτηση που θα έπρεπε να γινόταν είναι η ενδυνάμωση του και η αξιοποιησή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και αναμένουμε τις άμεσες αντιδράσεις και ενέργειες όλων των αρμοδίων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr