Υπό κατάληψη, Τμήμα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Μεσολόγγι Υπό κατάληψη Τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι

Υπό κατάληψη Τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Τμήμα ΜΥΠ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση αναφέρουν τα παρακάτω:

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Μεσολογγίου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!


"Έντονη ήταν και η αντίδραση των φοιτητών εκτός από αυτή των υποψήφιων Προέδρων μετά την απόφαση του μεταβατικού Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να διορίσει στο Τμήμα ΜΥΠ ως Πρόεδρο την Αν. Καθηγήτρια Α. Λιόπα Τσακαλίδη η οποία υπηρετεί σε Τμήμα του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα.

Για μία απόφαση που τόσο συζητήθηκε και απασχόλησε τα ΜΜΕ ακόμα δεν έκλεισε ο κύκλος των κινητοποιήσεων. Αυτή την φορά αντιδρούν και οι φοιτητές για να μην ισχύσει  αυτή η απόφαση .

Το σύνθημα των φοιτητών <<Πρόεδρος από του διδάσκοντες καθηγητές μας και όχι από αυτούς που έφυγαν Σάββατο βράδυ>> είναι ιδιαίτερα καυστικό και εμπνευσμένο διότι η συγκεκριμένη καθηγήτρια μαζί με άλλους 2 καθηγητές μετακινήθηκαν πριν δύο 2 χρόνια στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα. Λίγο μετά την μετακίνησή τους μεταφέρθηκε και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του Τμήματος ΜΥΠ στην Αμαλιάδα.

Την μεταφορά αυτή του εξοπλισμού την οποία μεθόδευσαν σύμφωνα με τους φοιτητές κατόπιν «ψευδών δηλώσεων» οτι το Τμήμα δεν έχει φοιτητές, την έκαναν Σάββατο με μια νταλίκα απόντων του Προέδρου του Τμήματος. Εξού και το «έφυγαν Σάββατο βράδυ» στο σύνθημα!

Οι αναφορές της συγκεκριμένης καθηγήτριας καθώς και των "αποχωρούντων Σάββατο βράδυ" αποδείχθηκαν ψευδείς γιατί από τον έλεγχο που έγινε αργότερα τα μαθήματα συνεχίζουν και διδάσκονται μέχρι σήμερα. Το βλέπουμε ότι οι φοιτητές δεν ξέχασαν αυτό που έκανε η συγκεκριμένη καθηγήτρια και μάλιστα το πρωί πολλοί παρακαλούσαν να την δουν να έρθει στο Τμήμα ως νεοδιοριζόμενη Πρόεδρος!!

Οι φοιτητές λοιπόν ξεσηκώθηκαν για να μην ισχύσει η απόφαση της υπηρεσιακής διοίκησης του ΤΕΙ για διορισμό ενός εντελούς ανεπιθύμητου γι αυτούς ατόμου.

Πολύ σοβαρές καταγγελίες υπάρχουν και στο έγγραφο που στέλνουν οι διδάσκοντες καθηγητές του Τμήματος οι οποίοι σύσσωμοι εγκαλούν στην ουσία τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και καταγγέλλουν ότι η διοριζόμενη καθηγήτρια Λιόπα διερευνάται αυτή τη στιγμή από τη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα για τα οποία κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονται στο αρχείο του ίδιου του Τμήματος που διορίστηκε.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ Α. ΛΙΟΠΑ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Φαίνεται ότι η επιλογή του μεταβατικού Προέδρου κ. Τριανταφύλλου ήταν η χειρότερη δυνατή και δυναμίτισε το ήδη τεταμένο κλίμα στο ΤΕΙ.

Υγ: Από τις υπογραφές θα δεις τους "0-5 φοιτητές" που έλεγε η Λιόπα-Τσακαλίδη πριν 2 χρόνια ότι είχε το Τμήμα. Σήμερα ήταν πάνω από 60 άτομα και από αυτούς 40 υπέγραψαν κιόλας. Ξέρουμε ότι υπογραφή ο άλλος δεν βάζει εύκολα γιατί φοβάται.

Το έγγραφο των φοιτητών με τις υπογραφές έχει κατατεθεί από την Πέμπτη 5/11 στο πρωτόκολλο του ΤΕΙ ΔΕ.

Το έγγραφο των καθηγητών έχει αποσταλεί στο πρωτόκολλο του ΤΕΙ ΔΕ."

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr