Έντονο το κλίμα, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Καταγγελίες, παράβαση καθήκοντος, ΤΕΙ Πάτρας, tei patras Έντονο το κλίμα στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Καταγγελίες για για παράβαση καθήκοντος

Έντονο  το κλίμα στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Καταγγελίες για για παράβαση καθήκοντος

Το σίριαλ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Σύμφωνα με την "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" προχθεσινές αποφάσεις του μεταβατικού και διορισμένου προέδρου του Ιδρύματος, με τις οποίες φέρεται να ορίζει ως προέδρους τμημάτων καθηγητές που είτε ελέγχονται πειθαρχικά, είτε έχουν δικαστικές διαμάχες με συνάδελφους τους, είτε δεν έχουν κατέχουν την προβλεπόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, πυροδότησαν το κλίμα και αποτέλεσαν αφορμή για νέες καταγγελίες και προσφυγές.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Οι αποφάσεις του προσωρινού προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Τριανταφύλλου, τις οποίες έλαβε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης και τρεις μέρες μετά τη λήξη της θητείας των οργάνων διοίκησης του Ιδρύματος, χαρακτηρίζονται από καθηγητές του ΤΕΙ παράνομες. Μάλιστα, η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφέρει ότι εάν δεν έχει γίνει η αντικατάσταση των οργάνων αυτών έως την 31η Οκτωβρίου να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Αλλωστε προκύπτει και ζήτημα ηθικής τάξεως για τον επόμενο πρόεδρο που θα αναδειχθεί από τις εκλογές που θα διεξαχθούν εντός του μήνα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πέραν αυτού, υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με τα πρόσωπα που διόρισε. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα επισημαίνει σε επιστολή του ο καθηγητής και μέχρι προχθές πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο, Λάμπρος Δρόσος.

Οπως αναφέρει σε αυτή, στη θέση του «όρισε εκπαιδευτικό που δεν είναι ούτε καθηγητής ούτε αναπληρωτής καθηγητής, αλλά επίκουρος καθηγητής του Τμήματος, για τον οποίον υπάρχει μάλιστα πόρισμα ΕΔΕ με το οποίο ίσως διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού/κων παραπτώματος/των και το συγκεκριμένο πόρισμα το έχει αγνοήσει… Η ΕΔΕ ολοκληρώνεται με την υποβολή αιτιολογημένης έκθεσης του υπαλλήλου που την ενεργεί. Εφόσον με την έκθεση διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος, ο πειθαρχικός προϊστάμενος (πρύτανης/πρόεδρος) υποχρεούται να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία.

ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ως αρμόδιος πειθαρχικός προϊστάμενος δεν έχει διακριτική ευχέρεια να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία, αλλά είναι υποχρεωμένος να το πράξει». Παράλληλα, ο κ. Δρόσος αναφέρει ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον κ. Τριανταφύλλου κι ως εκ τούτου, όπως προβλέπει ο νόμος, δεν έπρεπε να προχωρήσει σε καμία απόφαση που να τον αφορά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Το δεύτερο παράδειγμα που αναφέρει ο κ. Δρόσος αφορά το τμήμα Οπτικής Οπτομετρίας. Οπως ισχυρίζεται με την ίδια του επιστολή ο προσωρινός πρόεδρος «αντί να ορίσει καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή, όπως σαφέστατα ορίζει ο νόμος και δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία, όρισε ως πρόεδρο από διαφορετικό τμήμα, αυτό της φυσικοθεραπείας, και μάλιστα κάποιον επίκουρο καθηγητή».

Και υπάρχει και τρίτο παράδειγμα που αφορά το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων (ΜΥΠ) με έδρα το Μεσολόγγι για το οποίο, όπως σημειώνει ο κ. Δρόσος «επιλέγει να ορίσει ως πρόεδρο αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος τεχνολόγων γεωπόνων ενώ γνωρίζει ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη με τους συναδέλφους που ακόμα εκτελούν τα διδακτικά τους καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα. Είναι γνωστό ότι η αρχή της αμεροληψίας αποτελεί θεμελιώδη αρχή του διοικητικού δικαίου…»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» αναζήτησε τηλεφωνικά τον κ. Τριανταφύλλου προκειμένου να έχει και την δική του άποψη για τα καταγγελλόμενα, αλλά η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr