proedros tei dytikhs elladas,vasilis triantafilou,ΤΕ Βασίλης Τριανταφύλλου Ποιος είναι ο μεταβατικός πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (φωτό)

Ποιος είναι ο μεταβατικός πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Βασίλης Τριανταφύλλου, είναι ο μεταβατικός πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Τριανταφύλλου θα αντικαταστήσει από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 τον απερχόμενο πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη ο οποίος αποχωρεί από την θέση αυτή λόγω συνταξιοδότησης.


ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Βασίλειος Τριανταφύλλου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το patrisnews, είναι Διπλωματούχος και Διδάκτωρ Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Καθηγητής και πρόεδρος στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Έχει διατελέσει Ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας 6, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΚΕΔΔ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και ανάλυση αλγορίθμων δρομολόγησης, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη συστημάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, με θέματα ηλεκτρονικής δημοκρατίας και δικτύων Αισθητήρων.

Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε 20 ερευνητικά έργα και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 55 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει συγγράψει 2 κεφάλαια βιβλίων. Η έρευνά του έχει περισσότερες από 45 αναφορές. Είναι κριτής σε 4 συνέδρια.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο κ. Τριανταφύλλου τυπικά θα αναλάβει να προετοιμάσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκλογών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, που επανακαθορίζει τη διαδικασία εκλογής των πρυτάνεων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα με βεβαιότητα ότι οι διαδικασίες θα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, καθώς το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα ψηφιστεί.

ΤΕ Βασίλης Τριανταφύλλου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr