Νέο χτύπημα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου! Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων αποδομείται νωρίτερα από το 2018

Τρεις καθηγητές του τμήματος ζήτησαν να μετακινηθούν σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Αμέτοχοι οι κυβερνητικοί βουλευτές

Με τις ευλογίες της Πολιτείας συνεχίζεται το έγκλημα που διαπράχθηκε κατά του ΤΕΙ Μεσολογγίου με το σχέδιο «Αθηνά».


Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου υπάγεται και το εναπομείναν ΤΕΙ Μεσολογγίου, λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο με κυβερνήτη Πρύτανη τον Σωκρ. Καπλάνη, αφού τα υπόλοιπα όργανα έχουν πάψει να υφίστανται.

Εδώ και ενάμισι περίπου μήνα παραιτήθηκε ο Πρόεδρος και μέλη του εξωτερικού συμβουλίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ποτέ συνεδριάσει, οπότε δεν έγιναν και οι διαδικασίες εκλογής νέου Πρύτανη. Ταυτόχρονα δεν λειτούργησε ποτέ ο θεσμός των Αντιπροέδρων (Αντιπρυτάνεων), στα πρώην ΤΕΙ που συνενώθηκαν και αποτέλεσαν το ενιαίο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί ότι ο κ. Καπλάνης βρίσκεται παράνομα ακόμα στη θέση του, αφού έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές από την αρχή της εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά».

Υπό αυτές τις συνθήκες πάρθηκε και η απόφαση ικανοποίησης του αιτήματος τριών εκπαιδευτικών για την μετακίνησή τους από το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΙ Μεσολογγίου σε άλλα τμήματα της Πάτρας και της Αμαλιάδας. Έτσι λοιπόν το εν λόγω τμήμα οδηγείται στο κλείσιμο πριν από το 2018, όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του σχεδίου «Αθηνά». Το Π.Δ. αναφέρει ότι «Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΙ Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι εξακολουθεί να λειτουργεί με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, οπότε και καταργείται...

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr