Αθωώθηκαν οι 7 φοιτητές για την κατάληψη στο ΤΕΙ της Πάτρας

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές.

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών οι επτά φοιτητές του πρώην τμήματος του ΤΕΙ Αμαλιάδας «Εφαρμογών Πληροφορικής στη διοίκηση και την οικονομία», οι οποίοι κατηγορούνταν για παράνομη κατακράτηση και διατάραξη της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Η υπόθεση αφορούσε στην κατάληψη που είχαν κάνει μαζί με άλλους 150 συμφοιτητές τους στις 16 Ιανουαρίου του 2011 στο ΤΕΙ της Πάτρας. 


Ήταν ουσιαστικά μία κίνηση απελπισίας από τους φοιτητές, μία τελευταία προσπάθεια για να μην χάσουν το εξάμηνο, γι’ αυτό και μετέβησαν στην Πάτρα με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την απώλεια ενός εξαμήνου, εξαιτίας της μη συμπλήρωσης των προβλεπόμενων εβδομάδων διδασκαλίας, κάτι για το οποίο οι σπουδαστές δεν είχαν καμία ευθύνη. 

Ζήτησαν την καταδίκη τους

Ωστόσο όπως αναφέρει το patrisnews οι καθηγητές του ΤΕΙ θεώρησαν ότι η ενέργεια των φοιτητών να μεταβούν στο ΤΕΙ για να διαμαρτυρηθούν έπρεπε να τιμωρηθεί γι’ αυτό και προχώρησαν σε μήνυση εναντίον τους και βρέθηκαν κατηγορούμενοι. 

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές στην Πάτρα και το Δικαστήριο τους έκρινε αθώους, καθώς έκρινε ότι είχαν ισχυρά κίνητρα για την πράξη τους, παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές ζήτησαν να δικαστούν γι’ αυτό.

Τον Ιανουάριο του 2011 ο Σύλλογος σπουδαστών του ΤΕΙ Αμαλιάδας αποφάσισε να μεταβούν όλοι οι φοιτητές στην Πάτρα για να διαμαρτυρηθούν στο Δ.Σ. του ΤΕΙ Πατρών για την απώλεια ενός εξαμήνου, εξαιτίας της μη συμπλήρωσης των προβλεπόμενων εβδομάδων διδασκαλίας, κάτι για το οποίο οι σπουδαστές δεν είχαν καμία ευθύνη.

Ο τότε πρόεδρος των φοιτητών του ΤΕΙ Αμαλιάδας Σοκόλ- Δημήτρης Γκιόκα, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ικανοποιημένος, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ‘αποδόθηκε δικαιοσύνη’.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr