Φοιτητές στην Πάτρα μάζεψαν τρόφιμα και ρούχα για τους άνεργους και τις φτωχές λαϊκές οικογένειες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο για την αλληλεγγύη που συνδιοργάνωσαν ο Φοιτητικός Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΑΕΙ και ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, στο χώρο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στα Προσφυγικά της Πάτρας.

Στις εκδηλώσεις, που έγιναν στις 14 και 15 Δεκέμβρη, παρουσιάστηκε έργο των πολιτιστικών ομάδων των Συλλόγων. Εγινε παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και παρουσιάστηκε το έργο «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας, η οποία απέσπασε και θερμά χειροκροτήματα από τους φοιτητές και σπουδαστές καθώς και από τις οικογένειες που βρέθηκαν στο χώρο.

Τις τέσσερις περίπου βδομάδες που προηγήθηκαν, σε όλους τους Συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαζεύτηκαν τρόφιμα, ρούχα καθώς και ένα χρηματικό ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε τον προηγούμενο μήνα, και τη Δευτέρα παραδόθηκαν στη Λαϊκή Επιτροπή των Προσφυγικών στο πλαίσιο της οργάνωσης της αλληλεγγύης προς τους νέους και χρόνια ανέργους, τις φτωχές λαϊκές οικογένειες της πόλης.


Οι δύο Σύλλογοι τονίζουν με αφορμή το διήμερο: «Οι φοιτητές και σπουδαστές αναγκαζόμαστε σήμερα να σπουδάζουμε με το φόβο, την ανασφάλεια της ανεργίας, της κακοπληρωμένης δουλειάς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια κατάσταση επικρατεί, ποιες είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν και εργάζονται η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της. Γνωρίζουμε πως, σαν αυριανοί εργαζόμενοι, η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ανεπηρέαστους και απαθείς. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ενισχύουμε την κοινή πάλη που πρέπει να αναπτύξουμε μαζί με τους συμμάχους μας ενάντια σε όσους μας επιβάλλουν αυτή την πραγματικότητα. Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας με αυτούς που τσακίζονται από τη σημερινή πολιτική, που έχουν συμφέρον να οργανώσουν σήμερα κοινό αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ και όσους αυτοί υπηρετούν!». Οπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «στις σημερινές συνθήκες, όπου πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες της επιβίωσής τους, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες και απαραίτητες. Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα μέσα για να μη σκύψει κανένας το κεφάλι, να μην υποκύψει στις δυσκολίες. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη, ενισχύουμε τις γραμμές μας, για να είμαστε πιο δυνατοί στις καθημερινές μάχες που δίνουμε απέναντι στην πολιτική που τα δικαιώματα, τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των παιδιών της τα προσφέρει απλόχερα στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr