Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έστειλε μήνυμα με 58 μονάδες αίματος

Η 5η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1985 ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού, για να γιορτάσει τη δύναμη και τις δυνατότητες της εθελοντικής προσφοράς.

Την έννοια του εθελοντισμού την βρίσκει κανείς σε όλους τους πολιτισμούς, γλώσσες και θρησκείες. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και τις ικανότητές τους για να βοηθήσουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και να βελτιώσουν τις ζωές των άλλων.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, η 10η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 στην Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου 2014.


Οι φοιτητές, το Εκπαιδευτικό και το Διοικητικό Προσωπικό του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι που συμμετείχαν, έστειλαν για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι η απάντηση στην κρίση που βιώνουμε.

Το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας που σε συνεργασία με την Ομάδα φοιτητών Εθελοντικής Αιμοδοσίας των σχολών ΣΔΟ, ΣΤΕΓ-ΤΕ.ΤΡΟ.Δ. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτής της δράσης, είδαν την προσπάθεια τους να δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο καθώς συγκεντρώθηκαν 58 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ υπήρξαν και επιπλέον άτομα που, αν και το επιθυμούσαν, δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για ιατρικούς λόγους είτε λόγω του περιορισμένου αριθμού αιμοδοτών που μπορούσε να εξυπηρετήσει ο χώρος της Κινητής Μονάδας. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή καθώς, ενθάρρυνε την προσέλευση υποψηφίων αιμοδοτών και τη δημιουργία γιορτινού κλίματος στο χώρο του Τ.Ε.Ι, όπου είχε σταθμεύσει η κινητή μονάδα γέμισε με νέους γελαστούς ανθρώπους που συζητούσαν, μπαλόνια, χυμούς και γλυκά.

Σε όσους προσήλθαν να αιμοδοτήσουν δόθηκε ενθύμημα, φιλοτεχνημένο από τους εθελοντές της Ομάδας.

Με αφορμή τη 10η Εθελοντική αιμοδοσία, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι για το μεγάλο δώρο ζωής που προσφέρουν στο συνάνθρωπο τους, αλλά και για τη στάση τους που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.

Οι γιατροί κος Παπαδημητρίου Χρήστος , κ Αποστόλης Χήνας και οι συνοδοί νοσηλευτές από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ενθάρρυναν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που προσήλθαν για πρώτη φορά στην εθελοντική αιμοδοσία και υποδέχτηκαν εκείνους που είχαν δώσει το παρόν και στις προηγούμενες 9 δράσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας–Υδατοκαλλιεργειών του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, ο κ. Κοσμάς Βιδάλης Κοσμήτορας της Σχολής Tεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, ο κ. Γεώργιος Κατσέλης, Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας–Υδατοκαλλιεργειών στο Μεσολόγγι. Οι οποίοι χαιρέτησαν την προσπάθεια που έγινε θεσμός και τόνισαν τη σημασία της έμπρακτης εκδήλωσης αγάπης προς το συνάνθρωπο, ιδιαίτερα όταν γίνεται βίωμα στους νέους, στους πολίτες της κοινωνίας του σήμερα και του αύριο.

Επόμενη πιθανή αιμοδοσία: Ιούνιος 2015. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την ευγενική προσφορά τους στη 10η Εθελοντική Αιμοδοσία. Βιβλιοπωλείο «Κοσσόβα» στο Μεσολόγγι, για τις αναμνηστικές κούπες. Ζαχαροπλαστείο «Caponso» στο Μεσολόγγι, για τα γλυκά. «Ρόδον καφετέρια» στο Μεσολόγγι, για τα μπαλόνια.

Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr