Μνημόνιο συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με στόχο τη σχεδίαση και υλοποίηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής και ο Νικόλαος Ασημόπουλος πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου.

Στόχος αυτής της υπογραφής είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο φορέων, που ενισχύεται από το γεγονός ότι η μελέτη και προβολή των κοινοβουλευτικών θεσμών και της δημοκρατίας και η συμβολή στην ιστορική μνήμη του λαού, ιδιαίτερα των νέων, αποτελούν καταστατικό σκοπό του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Για τους λόγους αυτούς -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- συνεργασίες με φυσικά ή νομικά πρόσωπα όπως το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά, διευρύνουν τους δεσμούς του Ιδρύματος με την κοινωνία και δημιουργούν ποικίλες δημιουργικές εστίες και συναντήσεις.


Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ειδικότερα και η συνεργασία του Τμήματος με το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης με έδρα το Νεστόριο Καστοριάς που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής και αποτελεί προέκταση του εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος.

Στη συνεργασία των δύο φορέων εντάσσεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών στο ίδρυμα της Βουλής, η παροχή υποστήριξης στη λειτουργία του ιστότοπου του Πάρκου, η υποστήριξη εκδηλώσεων μέσω της WebTV του Τμήματος, του Καναλιού της Βουλής, η διάθεση επιστημονικής υποστήριξης των μελών του Τμήματος με το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, και η συνεργασία για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και την πληροφόρηση του κοινού σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr