Οι φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας Αιγίου για το σχέδιο συγχώνευσης

Οι φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας Αιγίου για το σχέδιο συγχώνευσης

Τι αναφέρουν με επιστολή τους στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο.

"Με ιδιαίτερη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε σχετικά με το σχέδιο Γαβρόγλου που απειλεί την βιωσιμότητα του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας και γενικότερα του κλάδου της Οπτομετρίας στην Ελλάδα. 


Το σχέδιο αυτό προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχώνευσης ΑΕΙ χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία ενός ακαδημαϊκού τμήματος και κυριότερα χωρίς την μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα κυριος του οπτομέτρη. 

Αναλυτικότερα αναφέρεται στο νέο σχέδιο ότι θα υπάρχουν δύο σχολές στο Αίγιο παρ όλα αυτά δεν προσμετρούμαστε στον πίνακα που αναγράφονται οι σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπροσθέτως το σχέδιο προτείνει την συγχώνευση του τμήματος μας στον κλάδο των θετικών επιστημών, ο οποίος δεν είναι σχετικός με το αντικείμενο μας. 

Παράλληλα με τον τρόπο αυτό παύει να υπάρχει η σχολή οπτικής και οπτομετρίας στην Ελλάδα και παγώνει η επιστήμη της οπτομέτριας, μία επιστήμη που ανθίζει ραγδαία στο εξωτερικό.

Εφόσον η επιστήμη μας υπάγεται στα επαγγέλματα υγεία και ασχολείται με τον ιατρικό και τον παραϊατρικό τομέα απαιτούμε και ευελπιστούμε να μείνετε σε αυτόν καθώς και να διατηρηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως ήταν εν ετει 2017 και να εξελιχθούν.

Τελος ζητάμε σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο να υπάρχει ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ζητάμε την υποστήριξη σας ώστε να μην υποβαθμιστεί η σχολή οπτικής και Οπτομετρίας του Αιγαίου και γενικότερα ο κλάδος της Οπτομετρίας."

Την Πέμπτη θα κριθεί το μέλλον του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr