«Μάχη» για την προεδρία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Πιθανή προεδρία από Κύπριο

Από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος προκηρύχθηκαν χθες οι εκλογές για τη θέση του προέδρου του Τεχνολογικού Ιδρύματος. Τη διεθνή πρόσκληση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, υπογράφει ο πρόεδρος του Συμβουλίου δρ Τάσσος Καραγιάννης (καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπρουνέλ του Λονδίνου).

Σύμφωνα με την προκήρυξη της θέσης υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου/πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος μπορούν να θέσουν καθηγητές α' βαθμίδος ΑΕΙ από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, με ελληνική ιθαγένεια, άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία. Υποψηφιότητα μπορούν επίσης να θέσουν με τα ίδια προσόντα και οι Κύπριοι υπήκοοι. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ως και την 1η Δεκεμβρίου 2014 .

Η απόφαση του προέδρου του συμβουλίου του ΤΕΙ Τάσσου Καραγιάννη να ανοίξει την πρόσκληση ενδιαφέροντος και στους Κυπρίους πανεπιστημιακούς είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Ίδρυμα το προηγούμενο διάστημα, αφού για πρώτη φορά είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Και υπήρξε τότε μεγάλη ένταση στις σχέσεις των μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος μεταξύ τους αλλά και με την κοινότητα του ΤΕΙ.


Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να κινούνται κατά του προέδρου Καραγιάννη και μάλιστα τον κατηγόρησαν ότι εσκεμμένως καθυστερεί την πραγματοποίηση των εκλογών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Στο στόχαστρο έβαλαν και τον ως τώρα πρόεδρο Σωκράτη Καπλάνη. Τον θεώρησαν πως είναι πίσω από την καθυστέρηση στην προκήρυξη των εκλογών για τον νέο πρόεδρο/πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, επειδή δεν ήθελε να παραδώσει την θέση. Πάντως, εδώ και καιρό ο Σωκράτης Καπλάνης έχει δηλώσει στους συναδέλφους του πως δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση αυτή, καθώς έχει άλλα επιστημονικά κ.λπ. θέματα που θέλει να προωθήσει σε αυτή τη φάση, με κύριο το Ολυμπιακό Κάμπους για φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr