ΣΤΕφ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Προχωράμε σε Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Μαρτίου

ΣΤΕφ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Προχωράμε σε Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΤΕφ του ΤΕΙ Πάτρας πραγματοποίησε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου μπροστά από το ΤΕΙ με σκοπό να δείξουμε την διαφωνία μας με το μέλλον που μας προδιαγραφή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγχωνεύσεις που φέρνουν και στην σχολή μας είναι η συνέχεια της πολιτικής της όλο το προηγούμενο διάστημα για την υποβάθμιση της μόρφωσης μας. Βέβαια δεν ξεχνάμε πως οι συγκεκριμένες αλλαγές εντάσσονταν στο 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΠΑΣΟΚ με τις προσταγές της ΕΕ. Εμείς διεκδικούμε πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας και δουλειά με δικαιώματα. Το μέλλον των σπουδαστών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών παραμένει μετέωρο με χιλιάδες σπουδαστές να μην ξέρουν τι θα απογίνουν. Εμείς απαιτούμε:

  • Όχι στην κατάργηση και το κλείσιμο τμημάτων. Όχι στα μεταβατικά τμήματα που θα τσακίσουν την μόρφωση μας 
  • Σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο να υπάρχει ένα και μοναδικό πτυχίο, πανεπιστημιακού επιπέδου και όχι πολυδιάσπαση του επιστημονικού αντικειμένου.  Κανένας διαχωρισμός θεωρίας από πράξη που είναι άκρως αντιεπιστημονικό.
  • Το πτυχίο είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα και εμπεριέχεται σε αυτό όλη η απαραίτητη γνώση για την κατανόηση και αφομοίωση του επιστημονικού αντικειμένου και για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος. Αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών με σύγχρονα συγγράμματα και γνώσεις 
  • Όχι στην κατηγοριοποίηση ιδρυμάτων, πτυχίων και αποφοίτων, που διευρύνεται σήμερα με τα διετή και μονοετή προγράμματα σπουδών, που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά της αγοράς για φθηνούς εργαζόμενους.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών. Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές. Δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - αναλώσιμα - υλικά. Προσλήψεις μόνιμου διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες και οι υπηρεσίες του ιδρύματος.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο ίδρυμα. Έξω οι εταιρείες από τις σχολές.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους. Κανένας απόφοιτος με μισθό κάτω από 751 ευρώ». Πρακτική άσκηση με ευθύνη του Ιδρύματος με εργασιακά δικαιώματα και μισθό 751 ευρώ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας της επόμενες μέρες για να δώσουμε απάντηση σε όσους υποβαθμίζουν την μόρφωση μας, μας θέλουν φθηνούς και ευέλικτους για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της αγοράς και όχι της κοινωνίας. Προχωράμε σε Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 11:00 στην πλ. Γεωργίου.


Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΤΕφ του ΤΕΙ Πάτρας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr