ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Κατάληψη της ΣΤΕΦ και πραγματοποίηση συλλαλητηρίου

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Κατάληψη της ΣΤΕΦ και πραγματοποίηση συλλαλητηρίου

Κάλεσμα για συλλαλητήριο απευθύνουν οι φοιτητές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα με κατάληψη της Σχολής την ίδια μέρα για την επερχόμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πιο αναλυτικά όπως δηλώνει ο σπουδαστικός σύλλογος ΣΤΕΦ με επιστολή του στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:


«Σε Γενική συνέλευση του Συλλόγου αποφασίστηκε πως είμαστε ενάντια στο Νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την συγχώνευση της σχολής μας, που είναι συνέχεια των συγχωνεύσεων όλων των προηγούμενων ΤΕΙ αλλά και συνολικότερα όλων των Νομοσχεδίων που πέρασε αυτή και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Δεν γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες της επιστήμης και τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά με σκοπό να εξυπηρετηθεί η αγορά με φθηνό εργατικό δυναμικό. Για αυτό διεκδικούμε πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, δουλειά με δικαιώματα. 

Απαιτούμε:

- Να μην κλείσουν τμήματα και σχολές. Όχι στις συγχωνεύσεις που γίνονται με κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και οδηγούν σε συγκολλήσεις τμημάτων που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

- Σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο να υπάρχει ένα και μοναδικό πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου. Ενιαία προγράμματα σπουδών ανά επιστημονικό αντικείμενο, που να υπηρετούν τις απαιτήσεις της επιστήμης, της τεχνολογίας, τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.

- Το πτυχίο είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα και εμπεριέχεται σε αυτό όλη η απαραίτητη γνώση για την κατανόηση και αφομοίωση του επιστημονικού αντικειμένου και για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος.

- Όχι στην κατηγοριοποίηση ιδρυμάτων, πτυχίων και αποφοίτων, που διευρύνεται σήμερα με τα διετή και μονοετή προγράμματα σπουδών.

- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών. Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές. Δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - αναλώσιμα - υλικά. 

- Προσλήψεις μόνιμου διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες και οι υπηρεσίες του ιδρύματος.

- Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδρύματος.

- Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους. Κανένας απόφοιτος με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Πρακτική άσκηση με ευθύνη του Ιδρύματος και με μισθό 751 ευρώ.

- ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/3 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr