Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο αρχικό του σχέδιο για απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με ορισμένες διορθώσεις και τη δημιουργία ενός Γενικού Τμήματος, επέστρεψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά τον ξεσηκωμό που υπήρξε.

Ερωτηθείς χθες από τη «Π» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, με σκοπό να παρουσιάσει την πρότασή του για το ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) ο κ. Γαβρόγλου απάντησε:


«Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη συνέργεια του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος» και πρόσθεσε:  

«Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος δε θα καταργηθεί. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος 3-4 ετών, μέχρι να ολοκληρωθούν τα προγράμματα σπουδών στις σχολές του, καθώς η συνέργεια θα γίνει, όπως προβλέπεται από το πόρισμα της επιτροπής, με το Πανεπιστήμιο Πατρών» κι εξήγησε:

«Η συνέργεια μεταξύ Πανεπιστημίου Πατρών και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα γίνει στη βάση της αρχιτεκτονικής που ακολουθήθηκε με το ΤΕΙ Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2018, ενώ για ορισμένες σχολές σχετικές με το Πολυτεχνείο θα υιοθετηθεί το μοντέλο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που διαμαρτύρονται αναμένεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του ΤΕΙ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr