Σημεία και τέρατα στο ΤΕΙ Δ Ελλάδας - Αποφάσισαν εκλογές για νέο Πρόεδρο, αλλά δεν το έμαθε ούτε ο Λοβέρδος! - Ο Σ. Καπλάνης είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος στη χώρα

Σημεία και τέρατα εξακολουθούν να συμβαίνουν στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με θέμα την εκλογή Προέδρου, η οποία φαίνεται ότι παρακωλύεται συστηματικά από κάποιους για λόγους που έχουν να κάνουν με τις καρέκλες και τις προσωπικές επιδιώξεις και όχι με την λειτουργία του Ιδρύματος το οποίο ουκ ολίγες φορές έχει πρωταγωνιστήσει το θέατρο του παραλόγου ως ΤΕΙ Πάτρας.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε στη Βουλή την περασμένη βδομάδα για την παράνομη συνέχιση της θητείας των Προέδρων ΤΕΙ Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, συνήλθε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου, με υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι 3 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή όμως, εν μέσω ανώνυμων απειλών κατά των μελών του Συμβουλίου και μεθοδεύσεων, δεν είχε δημοσιευθεί και δεν ήταν σε γνώση του Υπουργείου, αφού ο Υπουργός έστειλε προχθές 7 Οκτωβρίου έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου που τους επισημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές όπως όφειλαν να είχαν κάνει.


Σύμφωνα με το Π Δ δημιουργίας του ΤΕΙ Δ Ελλάδας οι εκλογές Προέδρου έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2013. Σχετική μάλιστα επερώτηση στη Βουλή είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης και Μαρία Ρεπούση, ενώ στη συζήτηση στη βουλή το θέμα ανέδειξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Τάσος Κουράκης.

Σημειώνεται ότι ο Σωκράτης Καπλάνης, με τούτα και με τ΄άλλα, είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος στη χώρα, με θητεία απο το 2008!

Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ

Για να παρακωλυθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου έχουν εκτυλιχθεί αμίμητες καταστάσεις, όπως μαθαίνει το thebest. Όπως η ...εξαφάνιση του Προέδρου του Συμβουλίου την ημέρα της συνεδρίασης του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που ο ίδιος είχε συγκαλέσει. Ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί να συνδεθεί μέσω skype αλλά ακολούθως τον έψαχναν στο ...skype και δεν φαινόταν!

Το Συμβούλιο τελικά συνεδρίασε χωρίς αυτόν και αποφάσισε προκήρυξη εκλογών.

Στη συνέχεια διαμηνύθηκε στα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου παραιτήθηκε. Δηλαδή νέα παράμετρος παρακώλυσης.

Πληροφορίες του αναφέρουν ότι ξαφνικά , εμφανίστηκε μια νέα προκήρυξη, με αποτέλεσμα η γραμματέας να μην μπορεί να αποφασίσει ποιά από τις δύο να επιλέξει. Του Συμβουλίου ή την άλλη; Την πρώτη ή τη δεύτερη;

Ώσπου ήρθε το έγγραφο Λοβέρδου για να αποδείξει ότι τελικά δεν έφτασε καμία προκήρυξη στο Υπουργείο!

Το "ΑΚΕΦΑΛΟ" ΤΕΙ

Σύμφωνα με το Π.Δ. (94/213) της συγχώνευσης των ΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου και της δημιουργίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η Διοίκηση του Ιδρύματος είχε ανατεθεί προσωρινά μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013 στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας. Εντός της ημερομηνίας αυτής έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Επειδή η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως και προκειμένου να μην υπάρξει κενό διοίκησης με έγγραφο του Γ.Γ. κ. Κυριαζή δόθηκε η δυνατότητα συνέχισης άσκησης καθηκόντων από τον εκτελούντα χρέη Προέδρου «για εύλογο χρονικό διάστημα» μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου (Πρύτανη).

Το Συμβούλιο Ιδρύματος (ΣΙ) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας εκλέχτηκε με μεγάλη καθυστέρηση (διαπιστωτική πράξη ΦΕΚ 304/30-05-2014), και έκτοτε παρά τα έγγραφα αιτήματα των μελών του Συμβουλίου, δεν έχει προβεί σε καμία νόμιμη ενέργεια για την εκλογή του Προέδρου και συγκεκριμένα δεν έχει εκδοθεί καν η προβλεπόμενη διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως προβλέπεται από το νόμο 4009/2011 και περιγράφεται λεπτομερώς στο έγγραφο του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζή (Φ.122.1/720/100718/Β2 στις 4-9-2012). Στο έγγραφο μάλιστα αυτό επισημαίνεται με έμφαση ότι: «Γίνεται φανερό ότι τα αρμόδια όργανα οφείλουν να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης των T.Ε.Ι., η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός του ανωτέρω τεθέντος αποκλειστικού χρονικού πλαισίου, με σκοπό την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος».

Σε πολυσέλιδο Δελτίο Τύπου στις 18/06/2014 του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τον Ιούνιο του 2014 ως πλωτό εκκρεμές ανάμεσα στις συμπληγάδες της διοικητικής αρρυθμίας, …».

Δείτε το έγγραφο του Ανδρέα Λοβέρδου:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr