Στη Βουλή το θέμα του ΤΕΙ Αιγίου

Στη Βουλή το θέμα του ΤΕΙ Αιγίου

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του Αχαιού ανεξάρτητου βουλευτή για το θέμα του ΤΕΙ Αιγίου αναφέρει:

Στην Αιγιάλεια άρχισαν ήδη ν' ακούγονται κάποιες πρώτες φωνές ανησυχίας για το Παράρτηµα των ΑΤΕΙ Αιγίου, σε περίπτωση που προχωρήσει η συγχώνευση τµηµάτων των δύο τριτοβάθµιων εκπαιδευτικών ιδρυµάτων.


Έτσι, λοιπόν, «σύννεφα» µαζεύονται και πάλι πάνω από το Παράρτηµα του ΑΤΕΙ ∆υτικής Ελλάδος στο Αίγιο, τόσο για τη διασφάλιση της βιωσιµότητάς του, όσο και για την περαιτέρω συνεργασία της διοίκησής του µε τον δήµο, για ακαδημαϊκές λειτουργίες πέραν των δύο Τµηµάτων Οπτικής, Οπτοµετρίας και Φυσικοθεραπείας.

Ο δήµαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση που επιδεικνύει η διοίκηση του ΑΤΕΙ, σχετικά µε το κοινό σχέδιο κτιριακής αποκατάστασης στην παλιά Χαρτοποιία, ώστε να υλοποιηθεί η στέγαση και λειτουργία τµηµάτων ακαδηµαϊκής κατάρτισης µέσω ευρωπαϊκών προγραµµάτων 2ετούς διάρκειας.

«∆εν υπάρχει ανταπόκριση στις οχλήσεις µας, αντιθέτως το ΑΤΕΙ ακολουθεί πολύ αργούς ρυθµούς», σηµειώνει ο κ. Παναγόπουλος.

Αποτέλεσµα της έλλειψης συνεννόησης και συνεργασίας στην εκτέλεση έργων υποδοµής στο τοπικό παράρτηµα, είναι η απόφαση της δηµοτικής αρχής να µεταφέρει κονδύλι 50.000 ευρώ, που προοριζόταν για το ΑΤΕΙ, σε εργασίες ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Μια συνένωση ΑΤΕΙ- Πανεπιστημίου Πάτρας είναι πιθανόν να βάλει λουκέτο στο παράρτημα του ΑΤΕΙ στο Αίγιο και όχι να ισχυροποιηθεί;

2. Γιατί το ΑΤΕΙ δεν συνεργάζεται με την δημοτική αρχή, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος;

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr