«Καρφωμένος» στην καρέκλα του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Το θέμα της προκήρυξης εκλογών νέου προέδρου, τέθηκε για μια ακόμη φορά στις συνεδριάσεις των οργάνων των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αφού, κατά τη γνώμη των περισσοτέρων, ο κ. Καπλάνης παραμένει παράνομα στη θέση του.

Τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, ζητούν την προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη του Πρύτανη, κάτι που αρνείται σθεναρά ο πρόεδρος του Σ.Ι.Τ. Καραγιάννης, ο οποίος αμφισβητεί κάποιους από τους όρους της κείμενης νομοθεσίας. Ο κ. Καραγιάννης ζητά να εκλείψει ο όρος περί κατοχής Ελληνικής ιθαγένειας των υποψήφιων Πρυτάνεων. Για το λόγο αυτό έχει αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του δεν προκηρύσσει τις εκλογές. Αυτό βέβαια, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, δεν μπορεί να γίνει, δηλαδή να αλλάξει μια ολόκληρη νομοθεσία, μετά από αίτημα ενός προέδρου Συμβουλίου Ιδρύματος.

Άλλωστε το υπουργείο έχει απαντήσει με έγγραφό του στον κ. Καραγιάννη ότι «…ως Πρύτανης εκλέγεται καθηγητής πρώτης βαθμίδας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με Ελληνική ιθαγένεια…». Ακόμα και μετά από αυτό ο κ. Καραγιάννης εμμένει στην άποψή του και αρνείται να εφαρμόσει το νόμο. Η άρνηση του κ. Καραγιάννη για οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα θεωρείται απαξίωση προς τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, τους οποίους δεν ενημερώνει για τις εξελίξεις στη διαδικασία εκλογής Πρύτανη. Οι καθηγητές που είναι μέλη του Σ.Ι., εκφράζουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προκήρυξη που θα αποκλίνει από αυτά που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας, εκφράζοντας τη δυσφορία τους για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τον πρόεδρο του Σ.Ι., και επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην εκλογή Πρύτανη....


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr