Η θέση του Συλλόγου των φοιτητών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Η θέση του Συλλόγου των φοιτητών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Θέση την οποία διατύπωσαν χθες και στον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, στηρίζοντας την προσπάθεια του δήμου να διεκδικήσει την παραμονή του τμήματος στην Αμαλιάδα.

Οι φοιτητές θορυβήθηκαν μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις εξαγγελίες που έκανε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα, περί ίδρυσης Πανεπιστημιακής σχολής με τρία τμήματα στην Ηλεία στην κατεύθυνση των Πολιτισμικών Σπουδών και ίδρυση Γεωπονικής σχολής στην Αιτωλοακαρνανία.


Οι φοιτητές συζήτησαν το θέμα και η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της παραμονής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα και την θέση αυτή μετέφεραν χθες και στον Δήμαρχο Ήλιδας.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος είχε ζητήσει να δει τους φοιτητές και να ακούσει τις απόψεις τους και χθες το πρωί συναντήθηκαν μαζί του στο γραφείο του, ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Κωνσταντίνος Αναστασιάδης και το μέλος του διοικητικού τους συμβουλίου Σταύρος Λούκας.

Τμήμα με μέλλον

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι φοιτητές ξεκαθάρισαν στον Δήμαρχο ότι θέλουν να παραμείνουν στην Αμαλιάδα και να στηρίξουν το τμήμα τους, το οποίο έχει ανοδική πορεία και έχει κάνει σημαντικά βήματα.

«Δεν μας φαίνεται λογικό να φύγουμε από εδώ» δήλωσε στην ‘Π’ ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει και την αποδοχή που έχουν οι φοιτητές από την τοπική κοινωνία και την πολύ καλή σχέση που έχουν καταφέρει και έχουν ‘χτίσει’ τα τελευταία χρόνια.

Στην συνομιλία που είχαν με τον Δήμαρχο τόνισαν ότι το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων από την ημέρα που βρίσκεται στην Αμαλιάδα έχει λάβει έναν κορυφαίο ακαδημαϊκό χαρακτήρα, αφού διασυνδέθηκε με την τοπική αγροτική παραγωγή, αλλά και την κοινωνία.  Μάλιστα, ανέφεραν ότι σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως το Εδαφολογικό Εργαστήριο, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει ο χώρος όπου στεγάζονται με τα σύγχρονα εργαστήρια, έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα ως τμήμα και σε επίπεδο έρευνας, με απτά αποτελέσματα που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας.

Δεν παρέλειψαν να αναφέρουν και την λειτουργία μεταπτυχιακού τμήματος που διεκδίκησε και πέτυχε να δημιουργηθεί το ΤΕΙ Αμαλιάδας κατά το τρέχον Ακαδημαϊκό έτος με 13 μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος τους είπε ότι ο δήμος θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει το ΤΕΙ στην Αμαλιάδας και ότι ήδη δρομολογούνται διάφορες ενέργειες, όχι μόνο για την παραμονή του αλλά και για την αναβάθμισή του.

Το προεδρείο του Συλλόγου των φοιτητών σήμερα θα παρευρεθεί και στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για να καταθέσει τις θέσεις του, αναφέρει η Εφημερίδα Πατρίς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr