Ο «κόμπος στο χτένι» για το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Ένας υπάλληλος γραμματείας εξυπηρετεί δυο τμήματα

Απέμειναν μόλις λίγες ημέρες για τη λήξη της εξεταστικής περιόδου και την έναρξη των εγγραφών στο ΤΕΙ του Πύργου, όμως τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για να λειτουργήσει η γραμματεία των δύο τμημάτων. Τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει μόνο ένας (!) υπάλληλος που προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους σπουδαστές δύο τμημάτων.

Το patrisnews φέρνει στο «φως» την επιστολή που συνέταξαν, συνυπέγραψαν και απέστειλαν οι πρόεδροι των δύο τμημάτων προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κ. Σωκράτη Καπλάνη, με την οποία του ζητούν να δώσει λύση στο θέμα της γραμματείας.


Καλά είναι τα μεγάλα λόγια, είπα στον δήμαρχο τι να κάνει και πώς να κινηθεί για να διεκδικήσει την επαναφορά του ΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ, σύμμαχός του είμαι σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά αυτή τη στιγμή «καίνε» ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Χρειαζόμαστε προσωπικό στις γραμματείες και στα δύο τμήματα. Θέλουμε και κάποια βοήθεια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και ορισμένες δυσλειτουργίες κατά την παράδοση-παραλαβή και προσπαθούμε να τα λύσουμε όλα μαζί. Όμως η γραμματεία είναι σοβαρό θέμα. Από Δευτέρα θα έρθουν οι γονείς των σπουδαστών εδώ και θα μας βρίζουν».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση στο ΤΕΙ Πύργου ο νέος προϊστάμενος του τήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, Λάμπρος Δρόσος.

«Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και δεν πρόκειται να ανεχθώ την υπονόμευση ούτε τη δική μου ούτε του τμήματος. Θα κάνω τα πάντα για να μπορούν να σπουδάσουν οι φοιτητές ομαλά και εύρυθμα και να πάρουν το πτυχίο τους. Δεν θα διστάσω να γίνω κακός και δυσάρεστος για όλους, προκειμένου να πετύχω τον στόχο μου. Εάν δεν συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να λειτουργήσουν τα δύο τμήματα του Πύργου, η κα Ζαφειροπούλου κι εγώ θα παραδώσουμε τα κλειδιά του ΤΕΙ. Ας αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες τους. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Δρόσος, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο της επανένταξης του ΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ στο μηχανογραφικό τόνισε: «Εάν οργανωθεί μια σοβαρή και δυναμική κινητοποίηση στον Πύργο, φυσικά και μπορεί να γίνει. Αλλά πρώτα πρέπει να λύσουμε τα ζωτικά προβλήματα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την εισαγωγή του ξανά στο μηχανογραφικό».

Είναι πλέον αντιληπτό στην κοινωνία του Πύργου ότι η συγκεκριμένη επιστολή δρομολογεί εξελίξεις, καθώς ο τελικός λόγος ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κρίνει την πορεία των δύο τμημάτων με βάση την αξιολόγηση που θα πάρει από τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr