Μάχη για τη διατήρηση του ΤΕΙ Πύργου

Με τον κίνδυνο απομάκρυνσης των δυο τμημάτων του ΤΕΙ Πύργου από την πόλη να παραμένει ορατός, εξαιτίας των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά κυρίως της εκφρασμένης ποικιλοτρόπως πρόθεσης της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να τα μεταφέρει στην Πάτρα, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ξεκινά σήμερα, και επισήμως, τη μάχη για τη διατήρηση τους.

Το πρωί, έχει προγραμματισμένη συνάντηση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με την πρόεδρο του τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων κ. Αναστασία Μακρυγένη Ζαφειροπούλου και τον προϊστάμενο του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ (που βρίσκεται σε μεταβατικότητα) κ. Λάμπρο Δρόσο, προκειμένου να λάβει λεπτομερή ενημέρωση για την λειτουργία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο τμήματα.

Η διασφάλιση και η περεταίρω ανάπτυξη και αναβάθμιση των ΤΕΙ της πόλης, που δημιουργήθηκαν κατά την 8ετή θητεία Λιατσή, αποτελεί για τον Δήμαρχο ένα στοίχημα που πάση θυσία πρέπει να κερδηθεί. Μάλιστα, αμέσως μετά την εκλογή του, και πριν αναλάβει καθήκοντα, είχε συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και είχε λάβει μια πρώτη δέσμευση σχετικά με τη διαμόρφωση του τοπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο ενώ  υπενθυμίζεται ότι είχε εξαπολύσει και απειλές μέσω ανοιχτής επιστολής στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτη Καπλάνη, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την διάλυση και τη μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα.


«Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, ήρθε η ώρα να λογαριαστούμε με τον κ. Καπλάνη» φέρεται να δήλωσε στους συνεργάτες του ο κ. Λιατσής που ως γνωστόν η λειτουργία των ΤΕΙ βρίσκεται στα δυο βασικά θέματα που έχει σε προτεραιότητα στην ατζέντα του μαζί με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους δυο προϊσταμένους των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, ο κ. Λιατσής, θα επισκεφθεί εκ νέου το Υπουργείο Παιδείας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr