Πολυκοσμία στο ΤΕΙ ΑΜΘ λόγω εγγραφών και έναρξης μαθημάτων

Πολυκοσμία στο ΤΕΙ ΑΜΘ λόγω εγγραφών και έναρξης μαθημάτων

Πολυκοσμία παρατηρήθηκε χθες από το πρωί έως το μεσημέρι στο ΤΕΙ ΑΜΘ κατά την πρώτη ημέρα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, πρώτη ημέρα μαθήματος για τους καινούργιους φοιτητές του ιδρύματος. Ταυτόχρονα χθες το πρωί άρχισε το νέο δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θεματικό άξονα τη νανοτεχνολογία, ενώ άρχισε και συνεχίζεται σήμερα η παρουσίαση εργασιών στη επιτροπή αξιολόγησης, στο πλαίσιο συνεργασίας του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. (Την ενημερωτική σελίδα για τα Δωρεάν Μεταπτυχιακά μπορείτε να την δείτε εδώ).

Πολύς κόσμος βρέθηκε στο ΤΕΙ από το πρωί. Οι νέοι φοιτητές δεν ήταν μόνοι τους. Συνοδεύονταν από τους γονείς τους και από συγγενικά τους πρόσωπα. Στη γραμματεία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Οι σπουδαστές που πρώτη φορά φοιτούν στο ΤΕΙ έπρεπε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για την οριστική εγγραφή τους. Ταυτόχρονα εξελίσσονταν και οι εγγραφές για τα εργαστήρια. Οι μικροί δρόμοι του ΤΕΙ και ειδικά εκεί όπου μπορούσε κανείς να σταθμεύσει, αντιμετώπιζαν κυκλοφοριακά προβλήματα, λες και ήταν κεντρικοί δρόμοι της Καβάλας.


Οι καθηγητές και το προσωπικό εξυπηρέτησαν όλους όσους δε γνώριζαν τις λεπτομέρειες, όλους τους νέους φοιτητές που βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής. Οι δε γονείς περίμεναν υπομονετικά τα παιδιά τους προκειμένου να τα συνοδεύσουν στη νέα τους κατοικία και στη συνέχεια να αποχωρήσουν, αφήνοντας τα παιδιά να σπουδάσουν στην πόλη της Καβάλας.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα νανοτεχνολογίας που προσφέρεται δωρεάν έχει διευθυντή το Νάσο Μητρόπουλο και το παρακολουθούν δέκα άτομα. Η έναρξη των μαθημάτων έγινε από χημικό μηχανικό που έφτασε στην Καβάλα από τις Βρυξέλλες.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωϊνή

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr