Εβδομάδα διεθνούς διδασκαλίας στο ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Εβδομάδα διεθνούς διδασκαλίας στο ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Εκπαιδευτική συνάντηση με διεθνή χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ ΑΜΘ και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Επρόκειτο για την πρώτη διεθνή εβδομάδα διδασκαλίας των σπουδαστών που άρχισε στις 16 Μαΐου και διήρκησε 32 ώρες. Στο ΤΕΙ βρέθηκαν προσκεκλημένοι ένδεκα καθηγητές από έξι διαφορετικές χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία.

Οι καθηγητές δίδαξαν στους φοιτητές της σχολής διοίκησης οικονομίας μαθήματα σχετικά με τη διοίκηση επιχειρήσεων, με το μάρκετινγκ, με τις χρηματοοικονομικές μεθόδους. Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων φοιτητών και τα τμήματα ήταν γεμάτα κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων ωρών διδασκαλίας. Σύμφωνα με τα σχόλια των σπουδαστών η διαδικασία που εξελίχθηκε στην αγγλική γλώσσα αποδείχθηκε επιτυχημένη.


Η συγκεκριμένη μορφή διδασκαλίας συνηθίζεται στα πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε στο ΤΕΙ ΑΜΘ. Η πρωτοβουλία θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά. Οι προσκεκλημένοι το πρωί της Παρασκευής ξεναγήθηκαν στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας.

*Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) σε συνεργασία με το γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΤΕΙ ΑΜΘ, από 16 μέχρι και 20 Μαϊου, διοργάνωσε την 1η Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας (International Teaching Week).  Καθηγητές από διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Λιθουανία και Ρουμανία, δίδαξαν στην Αγγλική, μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing, Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Χρηματοοικονομικών και άλλα.

Οι φοιτητές, τόσο του ΤΕΙ όσο και οι Erasmus φοιτητές που φοιτούν το εξάμηνο αυτό στη ΣΔΟ, παρακολούθησαν τα μαθήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ ΑΜΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητές ΤΕΙ ΑΜΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr