Έλληνες φοιτητές στο CERN Φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας στις εγκαταστάσεις του CERN - Δείτε εικόνες

Έλληνες φοιτητές στο CERN

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Καβάλας στις εγκαταστάσεις του CERN.

Η εξωστρέφεια και η στόχευση στις διεθνείς συνεργασίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των εγχώριων ανώτατων ιδρυμάτων. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συνεργασία με το CERN, το διάσημο ερευνητικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας έρευνας. 


Οι διεθνείς συνεργασίες, η συμμετοχή σε ερευνητικά και ακαδημαϊκά προγράμματα φοιτητών και ερευνητών μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία τόσο στα ελληνικά πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, προάγοντας την έρευνα και την καινοτομία σε μια σειρά τομέων αιχμής που μπορούν να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας στην προσπάθειά της να ανακάμψει. 

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ ΑΜΘ στην Καβάλα τον Μάρτιο είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν course με τίτλο «Επιστήμη, Καινοτομία και Μεταφορά Τεχνολογίας», το οποίο έγινε πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Επίπεδο. Μία μοναδική ευκαιρία που τους δόθηκε μέσα από το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό και έτσι ενίσχυσαν το Βιογραφικό τους με μία Μοναδική Πιστοποίηση. 

Έλληνες φοιτητές στο CERN

Τα συγκεκριμένα μαθήματα προσφέρθηκαν από διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους Καθηγητές - Ερευνητές του CERN, όπως είναι οι: Ευάγγελος Γαζής, Μανώλης Τσεσμελής, Κώστας Φούντας, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, Γιάννης Παπαφιλίππου, Νίκος Ζιώγας, Γιάννης Αποστολάκης, Ανδρομάχη Τσίρου, Dasanjh Manjit, Alessandra Lombardi και Jean Baptiste Lellement.

Η συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο course του CERN (τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών) στην Γενεύη εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Στο ΤΕΙ ΑΜΘ στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών λειτουργεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνολογία στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα», τα τελευταία τρία χρόνια. Ένας πρωτοποριακός τίτλος σπουδών ο οποίος αυτή την στιγμή συνάδει με τις έννοιες της εποχής μας «Καινοτομία», «Επιχειρηματικότητα», «Μεταφορά Τεχνολογίας» κ.λπ. έννοιες, οι οποίες καθρεπτίζουν τις τάσεις της σημερινής Ευρώπης. 

Το ΠΜΣ εκτός από το ανταγωνιστικό του πρόγραμμα σπουδών έχει και αρκετές διεθνείς συνεργασίες. Μία από αυτές είναι και με το Ερευνητικό Κέντρο του CERN και το οποίο έχουν επισκεφθεί ήδη δύο φορές οι μεταπτυχιακοί φοιτητές. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr