Ο υπουργός Παιδείας στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Ο υπουργός Παιδείας στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει η αναβάθμιση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ μέσω της κοινής συνεργασίας, όπου υπάρχει βούληση, μετέφερε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, στη διοίκηση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (με έδρα την Καβάλα) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το μεσημέρι (Δευτέρα).

Συγχρόνως έκανε γνωστό ότι κατά τη διαδικασία διαβούλευσης θα δημιουργηθεί και υπουργείο επιτροπή (με τη συμμετοχή των ιδρυμάτων), που θα συζητά τις προτάσεις.


Ο κ. Γαβρόγλου όπως αναφέρει η ΕΡΤ ενημερώθηκε για τη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Α.Μ.-Θ σε Καβάλα, Δράμα και Διδυμότειχο, τις δράσεις, τις προοπτικές αλλά και τις προτάσεις της διοίκησης (παλιάς και νέας) για τις συγχωνεύσεις.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, κάτι που επιδιώκει το υπουργείο.

Στόχος του υπουργείο, ανέφερε, είναι να μπει φραγμός στην άκρατη δημιουργία τμημάτων ανά την επικράτεια.

Ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια στη λειτουργία των Ιδρυμάτων. Τόνισε δε ότι όλα αυτά θα γίνουν στο πλαίσιο ενός πενταετούς σχεδιασμού. Επέμεινε τέλος, ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες χρειάζεται διάλογος μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΤΕΙ και Πανεπιστημίων).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr