Αφησαν, ΤΕΙ Αθήνας, γεμάτο, συνθήματα Αφησαν το ΤΕΙ Αθήνας γεμάτο συνθήματα

Αφησαν το ΤΕΙ Αθήνας γεμάτο συνθήματα

Επανέρχεται στην κανονικότητα το ΤΕΙ Αθηνών μετά τη λήξη, την περασμένη Κυριακή, της κατάληψης από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί άδεια στον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Νίκο Ρωμανό, για να φοιτά στο ίδρυμα. Η κατάληψη κράτησε 14 ημέρες. Από χθες άρχισαν οι διοικητικές λειτουργίες του ΤΕΙ, ενώ από σήμερα αρχίζουν οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω της κατάληψης. Επίσης, με ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΙ παρατείνεται η περίοδος των εγγραφών έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στην « ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μιχάλης Μπρατάκος, οι καταληψίες αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους τοίχους γεμάτους συνθήματα. Αλλες φθορές δεν διαπιστώθηκαν (π.χ. σε πόρτες ή σε εποπτικό υλικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές). Σύμφωνα με τον κ. Μπρατάκο, οι καταληψίες δεν εξήγησαν στην ηγεσία του ΤΕΙ τους λόγους της απόφασής τους.


Βέβαια, η λήξη της κατάληψης αποφασίσθηκε έπειτα από τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον Νίκο Ρωμανό να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο ΤΕΙ της Αθήνας με το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Οι υπόδικοι, όπως είναι ο Νίκος Ρωμανός (σ.σ. κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς), προκειμένου να λάβουν εκπαιδευτική άδεια θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του ο ανακριτής. Στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, το σχετικό αίτημα έχει απορριφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης, άμεσα, με νομοθετική ρύθμιση θα αντιμετωπίσει το ζήτημα, αίροντας επί της ουσίας την αναγκαιότητα ανακριτικής έγκρισης για τους υπόδικους φοιτητές.

Είσαι φοιτητής του ΤΕΙ Αθήνας;

Αν είσαι φοιτητής του ΤΕΙ Αθήνας μην ξεχάσεις να κάνεις LIKE στο Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Αθήνας για να είσαι πάντα ενημερωμένος για τα σημαντικότερα νέα του Ιδρύματος!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr