ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΤΕΙ, ΑΘΗΝΑΣ,18.000, φοιτητές, χάνουν, μαθήματα, εξεταστικής, καταγγέλλει, πρόεδρός, Ιδρύματος ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: 18.000 φοιτητές χάνουν τα μαθήματα της εξεταστικής τους καταγγέλλει ο πρόεδρός του Ιδρύματος

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: 18.000 φοιτητές χάνουν τα μαθήματα της εξεταστικής τους καταγγέλλει ο πρόεδρός του Ιδρύματος

Την κατάληψη του ΤΕΙ Αθηνών, όπου 18.000 ενεργοί από τους 25.000 εγγεγραμμένους φοιτητές, χάνουν τα μαθήματά τους, καταγγέλλει ο πρόεδρός του Μιχάλης Μπρατάκος.

Ο κ.Μπρατάκος έχει ήδη αναφέρει στην Υπουργό Παιδείας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τους αλληλέγγυους στον Νίκο Ρωμανό, στους φοιτητές, καθώς η κατάληψη γίνεται στα κεντρικά κτήρια του ιδρύματος, καθιστώντας αδύνατη κάθε διοικητική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.


Δείτε ΕΔΩ την αυτούσια ανακοίνωση του Νίκου Ρωμανού για την κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας

Η Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου, απάντησε στον κ.Μπρατάκο, ότι «Ανεξάρτητα από την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος του Ν. Ρωμανού, η διαμαρτυρία και συμπαράσταση  που εκδηλώνεται κατά τον προαναφερθέντα τρόπο και χρόνο, δεν μπορεί να εκφράζει την βούληση του ίδιου του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος είναι ασφαλώς αντίθετος στο γεγονός ότι με την κατάληψη του Ιδρύματος  αποκλείεται το σύνολο των συμφοιτητών του από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΤΕΙ Αθηνών (ΕΔΩ)

Ο ίδιος ο Ρωμανός, ωστόσο, εξέφρασε άλλη άποψη. Με κείμενό του, που αναρτήθηκε σε ιστότοπο που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στο οποίο επικροτεί την κατάληψη, συνδέοντάς την με την απεργία πείνας της Εύας Σατήρη και εκτοξεύοντας παράλληλα επίθεση τόσο στην κ.Κιάου – Δημάκου, όσο και στον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον τέως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Σύνδεση με όλα τα παραπάνω γίνεται και με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Για να τελειώνουμε με την κοροϊδία ας ξεκαθαριστεί ότι η βούληση μου εκφράζετε με τον πιο όμορφο τρόπο από τους συντρόφους που κατάλαβαν το ΤΕΙ Αθήνας καθώς και από όσους επιμένουν να σχεδιάζουν απελευθερωτικές διαδρομές στον χάρτη της αναρχικής εξέγερσης» αναφέρει χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο bloko.gr, επισημαίνει ότι «το Κράτος δείχνει για μια ακόμα φορά την αφερεγγυότητα το. Δύο φορές έχει δικαιωθεί ο Ν. Ρωμανός στα δικαστήρια, λέει χαρακτηριστικά και τώρα τον εμφανίζουν αντίθετο σε κινήσεις συμπαράστασης».

Ο κ.Μπρατάκος ωστόσο, δίνει μια άλλη εκδοχή των πραγμάτων, τονίζοντας ότι το όλο ζήτημα δεν είναι δική του ευθύνη, αλλά θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Εγώ θα τον δεχτώ, εφόσον τού δώσουν την άδειά του, όπως δέχομαι άλλους 25.000 φοιτητές» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρίνισε ωστόσο ότι:

«Στις αρχές Ιουνίου, που ήταν εξεταστική περίοδος, εμφανίστηκε έξαλλος ο μπαμπάς του (Νίκου Ρωμανού), ο πατέρας νομικός, μαζί με μια ομάδα αναρχικών εδώ κι απαίτησε από εμένα να κάνω οποιαδήποτε ενέργεια προς τις Δικαστικές Αρχές και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να επιτρέψουν στο παιδί του να έρθει (και να συμμετάσχει στις εξετάσεις)».

Περισσότερα νέα για το ΤΕΙ Αθήνας ΕΔΩ

Ξεκαθαρίζει δε ότι θα τον δεχτεί, μετά τη σχετική απόφαση, όπως είχε πράξει στο παρελθόν, καταγγέλλοντας ωστόσο πως:

«Δεν ήρθε ούτε ενδιαφέρθηκε από τον Φεβρουάριο μήνα που ολοκληρώθηκε η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου για να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα, τίποτα. Δεν ζητήθηκε τίποτα από εμάς». 

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως πάντα πρώτοι στην ενημέρωση των φοιτητών, θα σας κρατούν ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το ΤΕΙ Αθήνας. Μείνετε συντονισμένοι!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr