ΤΕΙ, Αθήνας, τελεί, υπό, κατάληψη ,τέταρτη, ημέρα, tei athinas,eggrafes,eksetaseis Το ΤΕΙ Αθήνας τελεί υπό κατάληψη για τέταρτη ημέρα

Tο ΤΕΙ Αθήνας τελεί υπό κατάληψη για τέταρτη ημέρα

Μείζον πρόβλημα για τους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας, αλλά και τους επιτυχόντες που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί, προκαλείται από την συνεχιζόμενη κατάληψη του κεντρικού κτιρίου, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος.

Το ΤΕΙ της Αθήνας έχει καταλάβει ομάδα περίπου 40 ατόμων από τα ξημερώματα της Κυριακής με αίτημα να δοθεί άδεια στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή του. Οι καταληψίες έχουν απομακρύνει και τους φύλακες από τον χώρο του κτιρίου, ενώ απείλησαν ότι θα παραβιάσουν με τροχό τα γραφεία της διοίκησης προκειμένου να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των φωτοτυπικών μηχανημάτων.


Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΤΕΙ Αθηνών (ΕΔΩ)

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι γίνεται μέσα στο κτίριο» σημείωσε ο Μιχάλης Μπρατάκος επισημαίνοντας ότι στην συντριπτική τους πλειονότητα οι καταληψίες δεν είναι φοιτητές.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ είχε σήμερα συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου, η οποία και ζήτησε την άμεση λήξη της κατάληψης. Σε σχετική ανακοίνωση, η υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι η κατάληψη έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή όλων των λειτουργιών του Ιδρύματος (εγγραφές και εξετάσεις φοιτητών, έναρξη λειτουργίας μεταπτυχιακών κ.λπ.) και επισημαίνει ότι, ανεξάρτητα από την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού, «η διαμαρτυρία και συμπαράσταση που εκδηλώνεται κατά τον προαναφερθέντα τρόπο και χρόνο, δεν μπορεί να εκφράζει την βούληση του ίδιου του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος είναι ασφαλώς αντίθετος στο γεγονός ότι με την κατάληψη του Ιδρύματος αποκλείεται το σύνολο των συμφοιτητών του από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Κατά τη συνάντησή της με τον Μιχάλη Μπρατάκο, η Φρόσω Κιάου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο καταδικασμένος για ληστεία Νίκος Ρωμανός είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο χρόνο απεργία πείνας προκειμένου να του επιτραπεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή του ιδρύματος που είχε επιτύχει. Η απεργία έληξε τελικά με την απόφαση της Πολιτείας να του δοθεί η σχετική άδεια, ενώ ο ίδιος θα υποχρεωνόταν να φοράει «βραχιολάκι εντοπισμού».

Περισσότερα νέα για το ΤΕΙ Αθήνας ΕΔΩ

Η διαδικασία, ωστόσο, προχώρησε μόνο μέχρι ενός σημείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, ο φοιτητής είχε δώσει εξετάσεις στις φυλακές υπό την επιτήρηση επιτροπής από το ΤΕΙ και είχε περάσει τα τρία μαθήματα του α΄ εξαμήνου που υποχρεωούτο για να μπορέσει στη συνέχεια να παρακολουθήσει μαθήματα.

Έκτοτε, ωστόσο, η διαδικασία έχει παγώσει. Ο Μιχάλης Μπρατάκος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού τον επισκέφθηκε απροειδοποίητα στο γραφείο του τον περασμένο Ιούνιο συνοδευόμενος από περίπου δέκα αντιεξουσιαστές και του ζήτησε με έντονο ύφος να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να παρακολουθήσει ο γιος του μαθήματα. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ εξήγησε από την πλευρά του ότι η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας του πατέρα με τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς» ανέφερε ακόμη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Μπρατάκος, ενώ κάλεσε την «απούσα» Πολιτεία να λύσει το πρόβλημα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ίδιος τονίζει ότι «μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας στις δραστηριότητες του Ιδρύματος, θα υπάρξει πρόνοια για επίλυση των προβλημάτων (διακοπείσα εξεταστική περίοδος, εγγραφές πρωτοετών φοιτητών, έναρξη λειτουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων κ.λπ.) που συσσωρεύονται».

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως πάντα πρώτοι στην ενημέρωση των φοιτητών, θα σας κρατούν ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το ΤΕΙ Αθήνας. Μείνετε συντονισμένοι!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr