Κατάληψη, ΤΕΙ, Αθήνας, δοθεί, εκπαιδευτική, άδεια, Ρωμανό, tei athinas,2015,16/9 Κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας... μέχρι να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον Ρωμανό

Κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας... μέχρι να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον Ρωμανό

Υπό κατάληψη τελεί από την προηγούμενη Κυριακή 13/9, το ΤΕΙ Αθήνας από ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών που ζητούν να δοθεί άδεια στο Νίκο Ρωμανό για να φοιτά στο ίδρυμα. Ο Ρωμανός έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού (έχει καταδικαστεί για ληστεία), δεν έχει πάρει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ φορώντας το γνωστό «βραχιολάκι εντοπισμού».

Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΤΕΙ Αθηνών (ΕΔΩ)


Και αυτό διότι ο νόμος θέτει ως όρο να μην είναι υπόδικος για άλλο αδίκημα. Εξαιτίας της κατάληψης, έχει ανασταλεί η λειτουργία του ΤΕΙ, δηλαδή δεν γίνονται εγγραφές πρωτοετών, εξετάσεις, ούτε μπορούν να αρχίσουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα. «Οι καταληψίες επικαλούνται τη διευκόλυνση των σπουδών του έγκλειστου Ν. Ρωμανού, θέμα για το οποίο το ίδρυμα έχει τοποθετηθεί θετικά.

Είναι γνωστό ότι το θέμα αυτό αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά συνέπεια το ίδρυμα δεν έχει ως προς αυτό καμία αρμοδιότητα» ανέφερε την Τρίτη η διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών καλώντας τους καταληψίες «να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και τη συνέχιση των λειτουργιών του ιδρύματος, διακόπτοντας άμεσα την έκνομη δραστηριότητά τους.  Σε κάθε περίπτωση, η νομιμότητα θα πρέπει, να επικρατήσει».

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, Θα σας κρατούν ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το ΤΕΙ Αθήνας. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε ακόμη: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr