Δεν μπορώ να εγγυηθώ τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Δεν μπορώ να εγγυηθώ τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος

''Δεν μπορώ να εγγυηθώ τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος''

Αδυνατώ να σκεφτώ ψύχραιμα και να σας απαντήσω εάν μπορώ να εγγυηθώ όχι τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος που διοικώ, αλλά την ίδια την πρόσκαιρη υποτυπώδη λειτουργία για την ολοκλήρωση της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ετσι αντέδρασε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Καθηγητής Μ. Μπρατάκος στην ερώτησή μας ποιος θα είναι οι συνέπειες στο Ίδρυμα από την αφαίρεση των κονδυλίων με ΠΝΠ από τα ταμεία του ΤΕΙ, όπως και όλων των ΑΕΙ της χώρας.


«Ειλικρινά, δεν θέλω να σας δηλώσω κάτι παραπάνω, είμαστε πραγματικά σε αδιέξοδο» μας είπε ο κ. Μπρατάκος και μας εξήγησε:

Η Εβδομάδα των Παθών μπορεί να παρήλθε χρονικά, φαίνεται όμως πως τα πάθη για τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. συνεχίζονται.

Με διαφορά μόλις μιας ημέρας «έπεσαν δύο κεραυνοί» στο Ίδρυμά μας με αντίστοιχα έγγραφα του εποπτεύοντος Υπουργείου.

Ο πρώτος αφορούσε την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019.

Με το έγγραφο αυτό το Υπουργείο μας ενημερώνει ότι θα υποστούμε μέση μείωση στην επιχορήγησή μας για λειτουργικές δαπάνες της τάξης του 10% από το 2016 έως και το 2019. Κι αυτό τη στιγμή που ενώ το 2009 η συνολική επιχορήγηση του Τ.Ε.Ι. Αθήνας ήταν 24.165.000,00€ έχει μειωθεί δραστικά κατά 70% το 2015!

Ο δεύτερος κεραυνός αφορούσε ουσιαστικά τη δέσμευση των αποθεματικών των Ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Ειδικών Λογαριασμών τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr