Παν-Τεϊκή Συνέλευση στο ΤΕΙ Αθήνας με στόχο την κατάληψη του Ιδρύματος από όλους τους Συλλόγους

Παν-Τεϊκή Συνέλευση στο ΤΕΙ Αθήνας με στόχο την κατάληψη του Ιδρύματος από όλους τους Συλλόγους

Φοιτητές ΤΕΙ Αθήνας: Οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών ΣΓΤΚΣ και ΣΕΥΠ απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές των σχολών του ΤΕΙ Αθήνας να παρευρεθούν αύριο Τρίτη 23/1 και ώρα 13:00, στην πανΤΕΙκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφ. Πληροφορικής (ΣΤΕΦ) για να αποφασίσουν τις επόμενες τους κινήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η πανΤΕΙκή συνέλευση καλείται από τους φοιτητικούς συλλόγους ΣΓΤΚΣ και ΣΕΥΠ με αποφάσεις που προκύπτουν από τις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις των δυο σχολών. Συγκεκριμένα η ΣΕΥΠ αποφάσισε την «Διεξαγωγή Παν-Τεϊκής Συνέλευσης την Τρίτη 23/1, όπου θα συζητήσουμε συλλογικά για συντονισμό όλων των σχολών του Ιδρύματος» και η ΣΓΤΚΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση «Παντεικής Συνέλευσης την Τρίτη 23/1 με στόχο την κατάληψη του Ιδρύματος από όλους τους Συλλόγους».


ΝΕΟ: Ολοκληρώθηκε η Παν-Τεϊκή Συνέλευση των φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας - Τι αποφασίστηκε

Η Κατάληψη σπουδαστικών συλλόγων ΣΕΥΠ, ΣΓΤΚΣ αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής:

Την Πέμπτη 11/1 κατατέθηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το νέο ίδρυμα προκύπτει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας με το ΤΕΙ Πειραιά και αναμένεται να ψηφιστεί τέλη Γενάρη ενώ είχε δρομολογηθεί για μέσα Νοέμβρη. Οι συνέπειες της ίδρυσης του νέου Πανεπιστημίου θα είναι καταστροφικές. Πρόκειται για τη μείωση των τμημάτων από 42 σε 26 των δύο ιδρυμάτων. Αυτά προκύπτουν από συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων (πχ συγχώνευση 5 τμημάτων της ΣΕΥΠ σε 1, κατάργηση του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, τμήματος μοναδικού σε όλη την Ελλάδα). Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο αυτό ορίζει τη συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων ΤΕΙ πανελλαδικά (δημιουργία υπερπανεπιστημιακων ιδρυμάτων όπως τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιονίου, Ηπείρου), καθώς και τη δημιουργία διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, χτυπώντας το δικαίωμα όλων μας σε παιδεία και εργασία.

Αυτές οι αναδιαρθρώσεις πατάνε πάνω στο Νόμο Γαβρόγλου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι με κλειστές τις σχολές. Ο Νόμος Γαβρόγλου περιλαμβάνει διατάξεις όπως αυτή που με ένα προεδρικό διάταγμα μπορούν να συγχωνεύονται σχολές, δημιουργεί διετούς κύκλους φοίτησης, παγιώνει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά ανοίγοντας το δρόμο για τα δίδακτρα και στα προπτυχιακά και ορίζει την «αυτοχρηματοδότηση» των σχολών από ιδιωτικούς φορείς. Είναι αποτέλεσμα πολιτικής στρατηγικής χρόνων, η συνέχιση του Νόμου-Πλαίσιο και του Σχεδίου Αθηνά, που τείνει προς την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας (συγγράμματα, εστίες, σίτιση, ασφάλιση, μεταφορές). Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός μνημονιακού πανεπιστημίου, όπου θα αποκόπτονται όσοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν (ορατή η πιθανή μείωση εισακτέων, δημιουργία εξαντλητικών προγραμμάτων σπουδών, χτύπημα στο πτυχίο με τη θέσπιση πιστωτικών μονάδων, καμία κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, ένα ατελείωτο κυνήγι σεμιναρίων και μεταπτυχιακών. Τέλος οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα ν+2 χρόνια της σχολής τους υποχρεούνται να αποφοιτήσουν από μια σχολή που δε θα υπάρχει σε λίγο.

Καλούμε όλους τους σπουδαστικούς συλλόγους να συντονιστούμε με γενικές συνελεύσεις, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για το ΠΔΑ, το Νόμο Γαβρόγλου και όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

Όλες/οι στην πανΤΕΙκή συνέλευση την Τρίτη 23/1, 13:00, στο αμφιθέατρο πληροφορικής στη ΣΤΕΦ.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Υπο κατάληψη δύο Σχολές του ΤΕΙ Αθήνας μέχρι τις 24/1

ΤΕΙ Αθήνας: Ορατός ο κίνδυνος της απώλειας του Χειμερινού Εξαμήνου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr