Υπο κατάληψη δύο Σχολές του ΤΕΙ Αθήνας μέχρι τις 24/1

Υπο κατάληψη δύο Σχολές του ΤΕΙ Αθήνας μέχρι τις 24/1

Σε κατάληψη των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) και Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδων (ΣΓΤΚΣ) αποφάσισαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας στις σημερινές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν.

Οι καταλήψεις σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα διαρκέσουν και στις δύο Σχολές μέχρι την Τετάρτη 24/1 όπου και θα πραγματοποιηθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις. Να αναφερθεί πως την Τρίτη 23/1 θα πραγματοποιηθεί Παν-Τεϊκή Συνέλευση με στόχο όπως αναφέρουν οι αποφάσεις των Γ.Σ. την κατάληψη του Ιδρύματος από όλους τους Συλλόγους. Συκγκεκριμένα:


Η ΣΕΥΠ αποφάσισε:

  • Κατάληψη από Τρίτη 16/1 μέχρι και τη Τετάρτη 24/1 με παράλληλες δράσεις
  • Συντονιστικού κατάληψης μετά το πέρας της Γ.Σ. όπου θα αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιθεί η κάθε δράση. Σε αυτό συμμετέχουν ισότιμα και ελεύθερα όλοι οι φοιτητές-τριες, αναλαμβάνοντας να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του Συλλόγου μας
  • Κινητοποίηση του Συλλόγου τη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ΠΔΑ με κατειλημμένη σχολή την ίδια μέρα
  • Κινητοποίηση του συλλόγου στο κέντρο του Αιγάλεω (Τετάρτη 10:00 - Πλατεία Εσταυρ. Σταθμός. Αιγάλεω)
  • Τον συντονσιμό με το ΤΕΙ Πειραιά και με όποιους συλλόγους κινητοποιούνται
  • Διεξαγωγή Παν-Τεϊκής Συνέλευσης την Τρίτη 23/1, όπου θα συζητήσουμε συλλογικά για συντονισμό όλων των σχολών του Ιδρύματος.
  • Διεξαγωγή Νέας Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 24/1 με κατειλημμένη σχολή.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Η ΣΓΤΚΣ αποφάσισε:

  • Κατάληψη της ΣΓΤΚΣ μέχρι και την Τετάρτη 24/1
  • Νέα Γ.Σ. Την Τετάρτη 24/1, 13:00, στο αμφιθέατρο ΣΑΕΤ
  • Ανοιχτό συντονιστικό κατάληψης αμέσως μετά τη Γ.Σ.
  • Εκδήλωση του Συλλόγου την Πέμπτη 18/1
  • Παντεική Συνέλευση την Τρίτη 23/1 με στόχο την κατάληψη του Ιδρύματος από όλους τους Συλλόγους
  • Κινητοποίηση στη Βουλή την ημέρα που θα ψηφίζεται το ΠΔΑ

Δέιτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τις αποφάσεις των Γ.Σ. για τις Καταλήψεις των Σχολών (ΣΕΥΠ-ΣΓΤΚΣ)

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΕΥΠ

Πλαίσιο πρωτοβουλίας φοιτητών/τριών ενάντια στη συγχώνευση και στην κατάργηση τμημάτων 

Την Παρασκευή 11/1 κατατέθηκε το τελικό νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που θα προκύψει από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Από τα 42 τμήματα, στο νέο Ίδρυμα παραμένουν τα 26. Οι συνέπειες της ίδρυσης αυτού του νέου Πανεπιστημίου θα είναι καταστροφικές. Πολλά τμήματα κλείνουν, ακόμα περισσότερα συγχωνεύονται με τους φοιτητές να σπουδάζουν διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που επέλεξαν και να παίρνουν πτυχία χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα στην ΣΕΥΠ η Κοινωνική Εργασία και η Προσχολική Αγωγή αλλάζουν σχολή (από η ΣΕΥΠ μεταφέρονται στη ΣΔΟ) με τις συνέπιες πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο να παραμένουν άγνωστες, και άλλα 5 τμήματα συγχωνεύονται (ιατρικά εργαστήρια, οδοντική τεχνολογία, ακτινολογία - ακτινοθεραπεία, οπτική - οπτομετρία και αισθητική - κοσμητολογία) και δημιουργούν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών. Στο νέο αυτό υπερτμήμα δεν θα υπάρχουν εισαγωγικές κατευθύνσεις και παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τα προγράμματα σπουδών αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων αλλά και αυτών που ολοκληρώνουν το 2018 τις σπουδές τους.

Σε μια περίοδο που τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τεράστια ελλείματα και από τον προϋπολογισμό του 2018 κόβονται επιπλέον 600 εκ. Από την υγεία (350 εκ. Από τα νοσοκομεία και 250 εκ. από τον ΕΟΠΥ) δεν είναι καθόλου τυχαίο που η σχολή που πλήττεται περισσότερο είναι αυτή που αφορά την υγεία και την πρόνοια.

Υποβάθμιση Επαγγελματικών δικαιωμάτων- Φοιτητές πολλών ταχυτήτων

Έτσι με αυτή τη βάση, τα συγχωνευμένα τμήματα που προκύπτουν, θα έχουν πιο εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των πτυχίων και την μείωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Με ποιον τρόπο θα συμβαίνει αυτό; Πλέον, ανάλογα με τις κατευθύνσεις, τα μαθήματα επιλογής, τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης και τα μεταπτυχιακά τα οποία θα έχουν δίδακτρα και τους διάφορους κύκλους σπουδών που θα επιλεγεί να παρακολουθεί κάθε φοιτητής, θα συγκεντρώνει ένα διαφορετικό αριθμό πιστωτικών μονάδων, οι οποίες θα καταγράφονται στον ατομικό του φάκελο. Οι πιστωτικές μονάδες αυτές θα αντιπροσωπεύουν την βαρύτητα του πτυχίου του. Πολύ απλά, τα ενιαία πτυχία καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικά πτυχία. Οι φοιτητές, βγαίνοντας στην αγορά εργασίας, δεν θα έχουν ισάξια πτυχία, και με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά αναλόγως με το πόσες πιστωτικές μονάδες έχουν συγκεντρώσει, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα θα διαφέρουν κατά πολύ! Σε μια ήδη κρίσιμη κατάσταση για τη νεολαία, και με την ανεργία να κλιμακώνεται, οι φοιτητές δεν θα μπορούν να εξασφαλίζουν την ύπαρξη επαρκών επαγγελματικών δικαιωμάτων!

Ένα νέο ίδρυμα επομένως προσαρμοσμένο σε αυτές τις οδηγίες, πως μπορεί να λέγεται ότι θα εξαλείψει τον διαχωρισμό ΑΕΙ-ΤΕΙ, και ότι η ύπαρξη φοιτητών δύο ταχυτήτων παύει να υφίσταται, από την στιγμή που ο διαχωρισμός όχι μόνο δεν εξαλείφεται αλλά εξαπλώνεται;

Πόσο μάλλον όταν το Νέο Ίδρυμα ο Νόμος Γαβρόγλου προβλέπει την δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών τα οποία δεν θα παρέχουν καμία απολύτως επαγγελματική κατάρτιση, ενώ οι φοιτητές οι οποίοι θέλουν να κατοχυρώσουν επαγγελματικά δικαιώματα, θα πρέπει να πληρώνουν προκειμένου να θέλουν να κατοχυρώσουν επαγγελματικά δικαιώματα, θα πρέπει να πληρώνουν προκειμένου να ολοκληρώσουν ένα τετραετή κύκλο φοίτητης και να μπορούν να έχουν την πιθανότητα να βρουν δουλεια.

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως πεδίο πασπαρτού για τις περικοπές!

Ενα από τα βασικότερα στοιχεία είναι ότι ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας θα είχει την δικαιοδοσία να συγνωνεύει, να καταργεί και να μετονομάζει τμήματα απλά με μια υπογραφή. Επομένως, ανάλογα με τους εκάστοτε δημοσιονομικούς στόχους, όπως την προώθηση περισσότερων περικοπών, ο τομές της εκπαίδευσης  αποτελεί ένα πεδίο πασπαρτού που εξασφαλίζει την δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόζει άμεσες περικοπές όταν οι μνημονιακές πολιτικές το απαιτούν-όπως συμβαίνει τώρα με την συγχώνευση των τμημάτων μας! Με αυτόν τον τρόπο στρώνουν και τον δρόμο είτε για τους ευεργέτες ιδιώτες επενδυτές που θα μπουν στα πανεπιστήμια με μόνο σκοπό το κέρδος είτε για την λειτουργία της εκπαίδευσης με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια (δίδακτρα, τέλη εγγραφής κ.α.), καθώς τίθεται και το ζήτημα της επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας, που σημαίνει ότι τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα Θα πρέπει να βρίσκουν μόνα τους πόρούς για την κάλυψη τcυν αναγκών τους! 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μια κοροϊδία! 

Όπως γίνεται φανερό, πρόκειται για μια πολιτική συρρίκνωσης της παιδείας που προέρχεται μετά από ευρωπαϊκή οδηγία, όπως ευθαρσώς δήλωσε και η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας δημόσια κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας. Οι μνημονιακές πολιτικές, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αφήνουν το πεδίο της εκπαίδευσης ανέγγιχτο από τις επιβεβλημένες περικοπές. Επίθεση στον δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, φοιτητές πολλών ταχυτήτων ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός, υποβαθμισμένα πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα είναι όσα έρχονται με το Νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Αυτή η μαζική επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίΣευση στα πλαίσια της λιτότητας και των περικοπών ωραιοποιείται ως μια πολιτική εκσυγχρονισμού με στόχο την «ενοποίηση» της εκπαίδευσης με την εξάλειψη του διαχωρισμού ΑΕΙ-ΤΕΙ υποτιμώντας τη νοημοσύνη των φοιτητών! ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΡΌΊΔΙΑ! 

Να αρνηθούμε τις αυταπάτες που ιιαλλιεργούνται ότι μπορεί το ΠΔΑ να μας ωφελήσει στο οποιοδήποτε επίπεδο!! Να πούμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, να αρνηθούμε να εφαρμοστεί το Νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου ! ΟΧΙ δεν σημαίνει να μπαίνουμε σε διαδικασία παζαρέματος για το πώς να κάνούμε λιγότερο δυσβάσταχτο το Πανεπιστήμιο-"Εκτρωμα που έρχεται. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες , συντονιστικά κατάληψης και μαζικές δράσεις να διεκδικήσούμε να χαράξουμε εμείς τη γραμμή πάλης μας χωρίς να περιμένουμε υποδείξεις. 

Τα ενιαία πτυχία και η εξασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με την εξάλειψη του διαχωρισμού ΑΕΙ-ΤΕΙ που πρέπει να διεκδικήσουμε δεν πρόκειται να βρουν πεδίο εφαρμογής στα πλαίσια τις προώθησης μιας "ανωτατοποίησης" επιβεβλημένης από πολιτικές περικοπών και λιτότητας. Είμαστε όλοι ως φοιτητές αντιμέτωποι με μια επίθεση που απειλεί την εκπαιδευτική μας πορεία και μόνο ως ενιαίο φοιτητικό κίνημα μπορούμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή των συγχωνεύσεων. 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε τους φοιτητές που είναι αντιμέτωποι με την προοπτική συγχώνεύσης-κατάργησης και τούς εργαζόμενους όλων των τμημάτων, καθώς και τους επαγγελματίες, όπως και όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα.Οέλονμε συντονισμό μεταξύ των φοιτητικών συλλόγων όλης της Αθήνας, καθώς και με τους εργαζόμενούς για να απαντήσουμε σε αυτές τις πολιτικές με μαχητικούς αγώνες διαρκείας! 

Τέλος τόσο καιρό μέσω των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων μας η διαδικασία ψήφισης του σχεδίου μια το Π.Δ.Α., έχει καθυστερήσει τόσο καιρό, ενώ το υπουργείο παιδείας έχει κάνει υποχωρήσεις σε σχέση με συγχωνεύσειςjκαταργήσεις τμημάτων. Από την μία το παραπάνω γεγονός μας αποδεικνύει πως οι αγώνες μας έχούν κερδίσει νίκες, αλλά από την άλλη το υπουργείο προβαίνει σε επιμέρούς υποχωρήσεις με στόχο να μας ευφησυχάσει, αποσυσπειρώνοντας μας. Γι' αυτό τον λόγο δεν μπορούμε «να κλέισονμε τα μάτια μας» και 9α πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κιμάκωση, ενάντια σε λογικές που μιλούν για ανοιχτή σχολή και μας οδηγούν σε απραξεία! 

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ 
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΗΣ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΠΤΥΧΙΑ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  1. Κατάληψη από Τρίτη 16/1 μέχρι και τη Τετάρτη 24/1 με παράλληλες δράσεις
  2. Συντονιστικού κατάληψης μετά το πέρας της Γ.Σ. όπου θα αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιθεί η κάθε δράση. Σε αυτό συμμετέχουν ισότιμα και ελεύθερα όλοι οι φοιτητές-τριες, αναλαμβάνοντας να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του Συλλόγου μας
  3. Κινητοποίηση του Συλλόγου τη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ΠΔΑ με κατειλημμένη σχολή την ίδια μέρα
  4. Κινητοποίηση του συλλόγου στο κέντρο του Αιγάλεω (Τετάρτη 10:00 - Πλατεία Εσταυρ. Σταθμός. Αιγάλεω)
  5. Τον συντονσιμό με το ΤΕΙ Πειραιά και με όποιους συλλόγους κινητοποιούνται
  6. Διεξαγωγή Παν-Τεϊκής Συνέλευσης την Τρίτη 23/1, όπου θα συζητήσουμε συλλογικά για συντονισμό όλων των σχολών του Ιδρύματος.
  7. Διεξαγωγή Νέας Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 24/1 με κατειλημμένη σχολή.

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΓΤΚΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του οποίου η ψήφιση καθυστερεί και μεταφέρεται για το τέλος του Ιανουαρίου. Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο περνάνε αλλαγές και συγχωνεύσεις σε τμήματα των ΤΕΙ πανελλαδικά. Οι εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις πλέον αφορούν σε όλες τις σχολές μέχρι και στα ήδη υπάρχοντα πανεπιστήμια (ΑΕΙ). Είμαστε σε μια περίοδο που συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις γίνονται σε όλους τους τομείς του Δημοσίου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι/ες ξεσηκώνονται με απεργίες και κινητοποιήσεις.

ΤΕΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ο Κοσμήτορας της ΣΓΤΚΣ εκβιάζει του έκτακτους καθηγητές να δηλώσουν τις ώρες που έχουν εργαστεί το οποίο δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει μαθήματα λόγω της απόφασης του συλλόγου για κατάληψη, σημαίνει απειλή πως δεν θα πληρωθούν. Οι ίδιοι αντιστέκονται απέναντι σε αυτό λέγοντας πως η Διοίκηση του ΤΕΙ του φέρεται “σαν σκουπίδια”, πως στο νέο Πανεπιστήμιο δεν θα έχουν καμία θέση και πως δεν μπορούν να παλέψουν με απεργία διότι οι συμβάσεις που υπογράφουν τα τελευταία χρόνια είναι τόσο υποβαθμισμένες που είναι σχεδόν παράνομες. Η πίεση που ασκείται στους καθηγητές αφορά και στο κατά πόσο αυτοί θα μπουν στην διαδικασία να σπάσουν την κατάληψη. Ταυτόχρονα η απειλή για χαμένο εξάμηνο απέναντι σε εμάς είναι μια προσπάθεια να περάσει το πανεπιστήμιο ως έχει διότι αυτό φέρνει προνόμια στους μονίμους με μεγαλύτερους μισθούς και λιγότερες ώρες εργασίας εφόσον τα “εργαστηριακά” μαθήματα θα γίνονται ως διαλέξεις-θεωρίες στα αμφιθέατρα.

Το νομοσχέδιο για το ΠΔΑ περιλαμβάνει:

  • Μειωμένο προϋπολογισμό (τόσος όσος μόνο για το ΤΕΙ Αθήνας που ήδη υποχρηματοδοτείται)
  • Συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων πανελλαδικά
  • Αλλαγή στα προγράμματα σπουδών με θεωρητικοποίηση των εργαστηρίων
  • Εξοικονόμηση πόρων και υποδομών μέσω της μείωσης των εργαστηρίων
  • Καμία κατοχύρωση των τεχνολογικών μας γνώσεων, άρα και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων
  • Μείωση των εισακτέων
  • Διάσπαση των πτυχίων σε κύκλους σπουδών (όπως σεμινάρια και μεταπτυχιακά)
  • Μη επαναπρόσληψη των εκτάκτων καθηγητών που εδώ και χρόνια εξυπηρετούν τα μαθήματα ειδικότητας και τις πτυχιακές μας
  • Δημιουργία διετών “προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης” που θα παραστούν στο νέο ΠΔΑ,προορισμένα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ
  • Διάσπαση των φοιτητών, μελλοντικών εργαζομένων, σε διαφορετικές ταχύτητες που προκύπτουν ουσιαστικά από τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.

Όλα τα παραπάνω είναι βασισμένα στο Νόμο Γαβρόγλου που δίνει το ελεύθερο στο υπουργείο να καταργεί, να συγχωνεύσει και να μετονομάζει τμήματα ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους καθώς και να ανοίγει τις σχολές στις ιδιωτικές χορηγίες. Εν μέσω κρίσης νομιμοποιούν τα υποχρεωτικά δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, την απειλή για δίδακτρα στα προπτυχιακά, περιορίζουν το δικαίωμα όλων σε δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Συγχωνεύσεις όπως τα 5 τμήματα της ΣΓΤΚΣ σε 2 όπως λέγαν στην αρχή του εξαμήνου, δεν βασίζονται σε “ακαδημαϊκά κριτήρια” ούτε σε “ευρωπαϊκές προδιαγραφές” ούτε σε απόφαση γενικής συνέλευσης φοιτητών και φοιτητριών, παρά μόνο στις πολιτικέςλιτότητας που θέλουν να ασκήσουν στις σχολές μας. Το 2018 θα πρέπει να συνεχίσουμε εξίσου μαχητικά και σε συντονισμό με όλους του υπόλοιπους συλλόγους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Όχι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, περαιτέρω ελλείψεις καθηγητών και υποχρηματοδότηση)
  • Ανατροπή του Νόμου Γαβρόγλου
  • Πρόσληψη και μονιμοποίηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των ΤΕΙ για την κάλυψη όλων των αναγκών μας
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες και όλους (συγγράμματα, αναλώσιμα, καθηγητές, σίτιση, στέγαση, μεταφορές, ασφάλιση)
  • Να μη χαθεί κανένα εξάμηνο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  1. Κατάληψη της ΣΓΤΚΣ μέχρι και την Τετάρτη 24/1
  2. Νέα Γ.Σ. Την Τετάρτη 24/1, 13:00, στο αμφιθέατρο ΣΑΕΤ
  3. Ανοιχτό συντονιστικό κατάληψης αμέσως μετά τη Γ.Σ.
  4. Εκδήλωση του Συλλόγου την Πέμπτη 18/1
  5. Πανετεική Συνέλευση την Τρίτη 23/1 με στόχο την κατάληψη του Ιδρύματος από όλους τους Συλλόγους
  6. Κινητοποίηση στη Βουλή την ημέρα που θα ψηφίζεται το ΠΔΑ

 

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr