Επιστολή φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας στον Υπουργό Παιδείας για το νέο κτήριο της ΣΕΥΠ

Επιστολή φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας στον Υπουργό Παιδείας για το νέο κτήριο της ΣΕΥΠ

Η σχολή επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π) είναι 6η στη σειρά κατάταξης των σχολών των ΑΕΙ όλης της χώρας, με βάση τα μόρια εισαγωγής κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις των τελευταίων ετών.

Μια τέτοια σχολή, για την εύρυθμη λειτουργία της, θα πρέπει να έχει ενιαία παρουσία στις κεντρικές εγκαταστάσεις του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Στο σημείο αυτό, επισημαίνεται πως η πρυτανεία του ΤΕΙ Αθήνας σχεδιάζει τον κατακερματισμό της Σ.Ε.Υ.Π. και τη μετακίνηση πολλών τμημάτων της στο μισθωμένο, από την 1η Δεκεμβρίου 2017, κτήριο επί της Λεωφόρου Αθηνών 70.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι νεόδμητο και κατάλληλο για χώρους γραφείων, αλλά όχι κατάλληλο για ακαδημαϊκή χρήση και πανεπιστημιακές σπουδές. Ειδικότερα υπογραμμίζεται ότι:

1. Το κτήριο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ρυπογόνα και θορυβώδη περιοχή.

2. Το κτήριο είναι επί και έχει πρόσοψη στη Λεωφόρο Αθηνών. Συνεπώς, υπάρχει κίνδυνος σωματικής ακεραιότητας για τους φοιτητές που μαζικά θα  εξέρχονται από αυτό.

3. Το κτήριο εφάπτεται στα αριστερά του με μεγάλο πρατήριο υγρών καυσίμων. Συνεπώς, οι φοιτητές είναι σοβαρά εκτεθειμένοι σε διαρροή υδρογονανθράκων ή φυσικού αερίου και σε οποιοδήποτε σχετικό ατύχημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

4. Όλοι οι παρακείμενοι δρόμοι είναι γεμάτοι από μηχανουργεία και συνεργεία αυτοκινήτων.  

5. Tο κτήριο αυτό δεν διαθέτει κανέναν αύλειο ή αίθριο χώρο για την αναψυχή των φοιτητών και τον επαρκή φυσικό αερισμό των χώρων του.

Συμπερασματικά, το ,ως άνω μισθωμένο από το ΤΕΙ Αθήνας (1/12/2017), κτήριο δεν ικανοποιεί τα στοιχειώδη κριτήρια εύρυθμης λειτουργίας μιας πανεπιστημιακής μονάδας. Με βάση την προσδοκώμενη, εντός του Δεκεμβρίου 2017,ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι γνωστό ότι οι δύο από τις πέντε σχολές του νέου ιδρύματος θα στεγαστούν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά. Έτσι, δημιουργούνται οι συνθήκες για την άνετη και ενιαία εγκατάσταση όλων των τμημάτων της Σ.Ε.Υ.Π. στις κεντρικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας.

Δημιουργείται λοιπόν η εύλογη απορία: Γιατί το ΤΕΙ Αθήνας μισθώνει νέο κτήριο ενώ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρχουν άπλετοι χώροι για την ενιαία παρουσία της Σ.Ε.Υ.Π. στις κεντρικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής;

Γι’ αυτό, λοιπόν, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε θερμά τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητή κ. Γαβρόγλου να επιληφθεί ενός τόσο σημαντικού θέματος για την υγεία μας και την ποιότητα των ακαδημαϊκών σπουδών μας.

Με εκτίμηση,
Φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας

ΤΕΙ Αθήνας: Τροποποίηση Έναρξης–Λήξης μαθημάτων και εξεταστικών περιόδων

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr