Κινητοποίηση φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας στο υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Κινητοποίηση φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας στο υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Αθήνας έφεραν επιτακτικά στο προσκήνιο της ανάγκες τους μπροστά και στις εξελίξεις για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μετά από συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Σπουδαστές από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ), Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ), Τεχνολόγων Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) και ΑΣΠΑΙΤΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο με τα αιτήματα για αναβάθμιση των σπουδών, για σπουδές που θα οδηγούν σε ολοκληρωμένη γνώση χωρίς εμπόδια, για σίτιση και στέγαση, για πτυχία που θα αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά να κυριαρχούν στα πανό και στα συνθήματά τους. 


Όπως δήλωσαν μέσα από τις αποφάσεις συνελεύσεων που προηγήθηκαν, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δημιουργείται με τους όρους που έχει θέσει και για την Παιδεία το τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή νέες περικοπές, «εξορθολογισμό δαπανών» για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, πάνω στα τσακισμένα δικαιώματά μας και στις πλάτες των σπουδαστών που ήδη σπουδάζουν.

Ζήτησαν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών τους, μόνιμο σταθερό προσωπικό, κατασκευή νέων εστιών, δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση για όλους, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο να υπάρχει ένα και μοναδικό πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου. Από τη συγκέντρωση δήλωσαν ότι από μόνη της η μετεξέλιξη των δύο ιδρυμάτων σε Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως σπουδαστές και ως αυριανοί εργαζόμενοι.

Αντιπροσωπεία σπουδαστών και μελών εκπαιδευτικού προσωπικού συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου χωρίς -όπως σημείωναν μετά τη συνάντηση- να λάβουν ουσιαστικές απαντήσεις. Οι σπουδαστές κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά την πολιτική που δίνει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς και σε απαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες και καθηλώνει τις δαπάνες για την Παιδεία και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε σύσκεψη συντονισμού των συλλόγων την επόμενη εβδομάδα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr