Κινητοποίηση των φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας

Κινητοποίηση των φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο, Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, οι σπουδαστές των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) του ΤΕΙ Αθήνας με κεντρικό ζήτημα την προωθούμενη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. «Έχουμε πείρα και από παλιά όπως με το σχέδιο "Αθηνά", που και τότε μας μιλάγανε για αναβάθμιση σπουδών, αλλά τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν», αναφέρουν στην απόφασή τους οι σπουδαστές της ΣΓΤΚΣ σημειώνοντας πως «οι αλλαγές δεν γίνονται με κριτήριο να μορφωθούμε και να μάθουμε το αντικείμενό μας καλύτερα, αλλά για να εξοικονομηθούν πόροι και προσωπικό μαζεύοντας τα ψίχουλα των πετσοκομμένων προϋπολογισμών και να ανοίξουν οι μπίζνες μέσα στα ιδρύματα.

Κυβέρνηση και διοικήσεις θεωρούν δεδομένο ότι δεν θα έχουμε καθηγητές, κοιτάνε να καλύψουν τρύπες και να κάνουν τράμπες. Από τη μία, το μόνο κριτήριο που έχουν για τη συγκρότηση τμημάτων είναι τα 8 μέλη ΔΕΠ ανά τμήμα, που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω και, από την άλλη, είναι στον "αέρα" οι έκτακτοι καθηγητές που σε αυτήν τη φάση καλύπτουν μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ δεν κάνουν κουβέντα για πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού».


Στο μεταξύ, στην ίδια κατεύθυνση, της αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις της επιτροπής που έχει συσταθεί για τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ο υπουργός δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά ούτε και επιπτώσεις στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, ενώ ανακοίνωσε ότι από τη συνένωση θα προκύψουν και νέα τμήματα, μεταξύ των οποίων και τμήμα Τουριστικών Σπουδών με έδρα την Κέρκυρα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr