Καμία αναφορά για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Νομοσχέδιο

Καμία αναφορά για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Νομοσχέδιο

ΑΣΠΑΙΤΕ: Σε συντονισμό καλούν οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ την εκπαιδευτική κοινότητα - «Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος».

Ύστερα από την απαξίωση έρχεται το κλείσιμο της ΑΣΠΑΙΤΕ με το Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ της κυβέρνησης καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτήν, όπως καταγγέλλει η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών.


Οι απόφοιτοι της ΣΕΛΕΤΕ / ΑΣΠΑΙΤΕ καλούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να αντιδράσουν «τώρα που έπεσαν οι μάσκες» και να διεκδικήσουν να ενταχθεί η ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών:

«Δόθηκε στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ. Καμία αναφορά! Αντίθετα η Υπουργός κ. Κεραμέως αντικαθιστά μέλος της Διοικούσας Επιτροπής δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή της να οδηγήσει μέσω της απαξίωσης στο κλείσιμο την ιστορική αυτή σχολή. 

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες φαίνεται ότι οδηγούμαστε στο τέλος και μένει να ολοκληρωθεί το σχέδιο που ξεκίνησε κάποτε ο τέως Υπουργός Παιδείας κ. Ευθυμίου. 

Τώρα όλοι κατάλαβαν ότι έπρεπε η μάχη να έχει δοθεί δυναμικά εδώ και καιρό. Η Διοικούσα Επιτροπή δεν έπρεπε να υλοποιήσει καμία επιθυμία-εντολή της κ. Υπουργού. 

Είναι πλέον φανερό τι επεδίωξε, παραπλανώντας τους και εκθέτοντας όλους όσους την πίστεψαν. Όμως ποτέ δεν είναι αργά! Εμείς, οι απόφοιτοι της ΣΕΛΕΤΕ / ΑΣΠΑΙΤΕ δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος. 

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα της ΑΣΠΑΙΤΕ, να συντονιστούμε για να  αποτρέψουμε τα σχέδια της κ. Υπουργού και όποιου άλλου κρύβεται πίσω της. Να επιβάλλουμε την πρόταση της ΕΤΕ για ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ, με την οποία  συμφωνούν τα δύο ιδρύματα. Είναι η μόνη λύση!».

Το ΝομοΣχέδιο με όλες τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr