213 φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό

213 φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό

Το πτυχίο του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελεί απαραίτητο κριτήριο πιστοποίησης παιδαγωγικής κατάρτισης για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, όπως επίσης και προϋπόθεση για μόνιμο διορισμό στην εκπαίδευση, τονίζουν στην επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό 213 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει

Η παρούσα επιστολή αναφέρεται στους σπουδαστές του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, εκπρόσωποι των οποίων την υπογράφουν. 


Όπως γνωρίζετε το πτυχίο του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελεί απαραίτητο κριτήριο πιστοποίησης παιδαγωγικής κατάρτισης για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, όπως επίσης και προϋπόθεση για μόνιμο διορισμό στην εκπαίδευση. 

Για το αναφερόμενο έτος φοίτησης ο αριθμός των φοιτητών ανέρχεται στον αριθμό των 2.500 περίπου ατόμων στις 12 πόλεις, σε όλη την Ελλάδα, όπου λειτουργούν παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Επειδή το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης των σπουδών στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ μοριοδοτείται και προσμετράται μαζί με τα άλλα απαραίτητα προσόντα και μάλιστα συνιστά κριτήριο βαρύνουσας σημασίας στη διαδικασία επιλογής, παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να μπορέσουμε, όλοι εμείς οι σπουδαστές που θα αποφοιτήσουμε με το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2017-18, περί το τέλος του Απριλίου, να μπορέσουμε να υποβάλουμε τη αίτησή μας συμπεριλαμβάνοντας το πιστοποιητικό του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί εύκολα, ορίζοντας ως τελευταία ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία μας σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Το αίτημά μας αυτό κρίνουμε ότι είναι δίκαιο μιας και η περάτωση των σπουδών μας ολοκληρώνεται πολλούς μήνες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και δεν θα ήταν προς το συμφέρον και της εκπαίδευσης γενικότερα να μείνουν εκτός 2500 νέα πιστοποιημένα στελέχη της.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι οι δικές μας σπουδές διαρκούν δύο εξάμηνα και έχουμε κατά πολύ υπερβεί ήδη μέχρι τώρα την εξάμηνη  διάρκεια παιδαγωγικής κατάρτισης που απαιτεί ο νόμος.

Παρακαλούμε θερμά, να λάβετε υπόψη σας την επιστολή μας αυτή και να ενεργήσετε ανάλογα, προς το κοινό συμφέρον.

Μετά τιμής

Οι σπουδαστές του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙ.Τ.Ε.

Ακολουθούν ονόματα και ιδιότητες των εκπροσώπων.

Πρόεδρος Τμήματος  Α

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Πρόεδρος Τμήματος  Β

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΖΑΡΙΑΔΗΣ

Πρόεδρος Τμήματος  Γ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΕΡΖΗ

Πρόεδρος Τμήματος  Δ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος Τμήματος  Ε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΪΝΑΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr