Τα Πανεπιστήμια ενάντια στην Μετονομασία των ΤΕΙ

Τα Πανεπιστήμια ενάντια στην Αναβάθμιση/Μετονομασία των ΤΕΙ

Μετονομασία των ΤΕΙ: Την αντίθεσή της με βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση εξέφρασε εκ νέου η σύνοδος των πρυτάνεων, που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 17/7.

Οι πρυτάνεις κατά την έκτακτη σύνοδό τους, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την ακαδημαϊκή αναβάθμιση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).


Η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ δεν άφησε αναπάντητες τις αιτιάσεις των πρυτάνεων, υποστηρίζοντας ότι «στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την Παιδεία ευρύτερα δεν είναι η διατήρηση των στεγανών που θα δώσει λύσεις, αλλά οι ανοιχτές διαδικασίες και η λυδία λίθος της αξιολόγησης».

Οι διοικήσεις των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων σημειώνουν ότι τα ΤΕΙ δεν διεκδικούν παρά μόνο αυτό που με συστηματική δουλειά και ακαδημαϊκά κριτήρια έχτισαν στα 17 χρόνια που απονέμουν στους φοιτητές τους το βασικό πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης (διεθνώς, bachelor).

Μάλιστα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ εκφράζουν τη στήριξη στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, «που αναγνωρίζει την αξία των ιδρυμάτων μας και την προσφορά τους στην ανάπτυξη της χώρας».

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωση του χαιρετίζει τις διεργασίες στον χώρο των ΤΕΙ και συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση συνεργειών ανάμεσα σε διαφορετικά TΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου, οι αποφάσεις που αφορούν ίδρυση, συγχώνευση, κατάτμηση, μετονομασία, και κατάργηση TΕΙ εκδίδονται με πρόταση των Υπουργών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr