Σία Αναγνωστοπούλου, ΤΕΙ, αναβαθμίζονται, Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών Σία Αναγνωστοπούλου: Τα ΤΕΙ αναβαθμίζονται σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

Σία Αναγνωστοπούλου: Τα ΤΕΙ αναβαθμίζονται σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν αναδείξει την τεχνολογική εκπαίδευση επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου αναφέροντας πως η πρόταση της κυβέρνησης είναι να γίνουν πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών. Την ίδια ώρα προανήγγειλε  ότι εντός του Ιανουαρίου θα προκηρυχθούν 500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Μega η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι «μπορεί να γίνει ένα μεγάλος κορμός που θα ξεκινάει από το λύκειο και θα πηγαίνει στα ΤΕΙ. Θέλει άλλη συστηματοποίηση. Έτσι και αλλιώς και η τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλει προσωπικό, χωρίς γενναίες προσλήψεις δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την εκπαίδευση». 


Είσαι Φοιτητής ΤΕΙ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τα ΤΕΙ!

Υπογράμμισε ότι υπάρχει η πρόθεση στα ΤΕΙ να κάνουν διδακτορικό, λέγοντας ότι «οι συνέργειες ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι πάρα πολύ καλές, έχουν ειδικότητες τα ΤΕΙ που είναι πολύ σημαντικές», δηλαδή όπως πρόσθεσε «τμήματα βιβλιοθηκονομίας, λογοθεραπείας είναι πάρα πολύ σημαντικά». «Είναι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά ο τίτλος πανεπιστήμια έχει την πρωτοκαθεδρία, τα ΤΕΙ τα αφήσαμε ως παράλληλο αλλά χαμηλότερο από τα πανεπιστήμια. Στο εθνικό διάλογο θα λυθούν αυτά», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Ποια ΤΕΙ θα αναβαθμιστούν σε Πανεπιστήμια και ποια σε τύπου ΙΕΚ

Αναφορικά με τους αιώνιους φοιτητές, τόνισε πως «τα χρόνια των σπουδών είναι 4+2, από εκεί και πέρα κανένας φοιτητής μένει ή δεν μένει, δεν έχει κανένα προνόμιο, δεν απασχολεί το πανεπιστήμιο».«Αυτό λέμε αιώνιοι είναι εάν έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε εξεταστικές ή δεν έχουν. Εάν δηλαδή τον διαγράφεις οριστικά από το πανεπιστήμιο ή δεν τον διαγράφεις; Είχε επανέλθει με τον Μπαλτά. Θα το δούμε και στον εθνικό διάλογο. Κάποτε πρέπει να δούμε και τα νούμερα των αιώνιων φοιτητών. Δεν με ενόχλησαν ποτέ οι αιώνιοι φοιτητές», πρόσθεσε.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr