Πραγματοποιείται αύριο η Σύνοδος προέδρων ΤΕΙ - θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Ιουνίου Σήμερα η Σύνοδος προέδρων ΤΕΙ - Θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Ιουνίου

Η σύνοδος των προέδρων και αναπληρωτών προέδρων των Τ.Ε.Ι., της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στο ξενοδοχείο «Διβάνη», στη Λάρισα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της συνόδου έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ


-19:00- 20:00 Α: Καλωσόρισμα συνέδρων από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας

-20:30- 22:15: Παρακολούθηση φοιτητικών εκδηλώσεων, (Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι χοροί από τους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας) στην Κεντρική πλατεία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

9:30--13:30: Πρωινή Συνεδρίαση, με θέματα: Μετονομασία των ΤΕΙ σε, Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών (Π. Γούλας), παρεμβαίνει ο κ. Βελισσαρίου Δ. Τραπεζικά Δάνεια, από την Τράπεζα Επενδύσεων για τα Τ.Ε.Ι. (Π. Γούλας) Πολυνομοσχέδιο (Ε. Γλαβάς),παρεμβαίνουν οι: Κ. Αναστασίου & Δημόπουλος Δ. εκπρόσωπος πτυχιούχων ΤΕΙ ,στο ΣΑΤΕ και στο ΕΣΥΠ.

Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (Μ. Μπρατάκος – Ε. Καπετανάκης).

Ενημέρωση από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π του ΕΚΤ (Γ. Ιωαννίδης). Ενημέρωση από Φωτονιάτα Ευγενία, ΕΓ Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ.

13:30-13:45 Μετάβαση και ξενάγηση στους χώρους του ΤΕΙ Θεσσαλίας (αγρόκτημα, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, νέα κτίρια ).

17:30-19:00 Απογευματινή συνεδρίαση

Μόνιμο και Έκτακτο Προσωπικό των Τ.Ε.Ι. για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 (Μ. Μαγουλιός), παρεμβαίνει ο κ. Καπλάνης Σ. Κρατήσεις υπέρ ΙΚΑ για όλους τους Έκτακτους Εκπαιδευτικούς Δημοσίους Υπαλλήλους, αναδρομικά από το 2010 μέχρι και το 2014 (Α. Μωϋσιάδης).

Λειτουργία της Συνόδου (Κ. Αναστασίου).

19:30-21:00 Κλείσιμο των εργασιών της συνόδου, χαιρετισμοί επισήμων.

Προσκλήθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Μπαλτάς και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χασάπης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr