Δεν καταργούνται τα ΤΕΙ - Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας [ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ]

Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας με σημερινή ανακοίνωση του

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί κατάργησης των ΤΕΙ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Χασάπης διευκρίνισε ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση.

Στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ουδέποτε περιελήφθη το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ. Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣTΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αν είσαι Φοιτητής ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ νέα που σε αφορούν ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ 

Στα ΙΕΚ και στα Πανεπιστήμια ενσωματώνονται τα ΤΕΙ!

Κατάργηση των ΤΕΙ και ένταξη όσων πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στα Πανεπιστήμια προαναγγέλλει, μέσα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης. Παράλληλα, όσα δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, θα ενταχθούν σε μεταλυκειακού τύπου τεχνική εκπαίδευση, που προσεγγίζει τα ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χασάπη, θα γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με σύμπραξη της ΑΔΙΠ προκειμένου τα τμήματα των ΤΕΙ που πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να ενταχθούν στα Πανεπιστήμια.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr