Συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης οι καθηγητές των ΤΕΙ

Συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης οι καθηγητές των ΤΕΙ

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και καλεί όλους τους τοπικούς συλλόγους ΔΕΠ των ΤΕΙ να οργανώσουν την συμμετοχή τους στις κατά τόπους κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


  • Να επιστραφούν άμεσα όλες οι περικοπές μισθών, δώρων και συντάξεων από το 2012 μέχρι σήμερα.
  • Να γίνει νέο μισθολόγιο με γενναία αύξηση μισθών και κατάργηση όλων των περικοπών.
  • Να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου και να μην γίνει  επανυπολογισμός των συντάξεων που οδηγεί τους συνταξιούχους σε επιδόματα φτώχειας.
  • Να καλυφθούν οι εκρηκτικές ανάγκες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με άμεση χρηματοδότησή τους από την πολιτεία, με διορισμούς μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, και Διοικητικού Προσωπικού. Επίσης είναι απαραίτητο, να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη τεχνικής υποστήριξης στις υποδομές των ΑΕΙ όπως και η υποστήριξη της φοιτητικής μέριμνας.
  • Να ενταχθούν όλα τα μέλη ΔΕΠ στα νέα  Ιδρύματα που θα προκύψουν, από τις συγχωνεύσεις, σε αντίστοιχες θέσεις και βαθμίδες με πλήρη δικαιώματα.
  • Να μην χάσει κανείς φοιτητής, τις σπουδές του στα επιστημονικά αντικείμενα που ξεκίνησε και οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών να διατηρήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους.
  • Να σταματήσει ο αναχρονιστικός διαχωρισμός σε ΤΕ  και ΠΕ, για τους πτυχιούχους ΤΕΙ που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, δεδομένου ότι όλα τα τετραετή προγράμματα σπουδών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, έχουν τον ίδιο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS) 240 και κατατάσσονται στο ίδιο επίπεδο 6 (έξη) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματιών Προσόντων.

Απαιτούμε, Ενιαία,  Δημόσια, Δωρεάν και Ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος Απόστολος Κοκκόσης  

Η Γενική Γραμματέας Μαρία Παραλίκα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr