Μηχανικοί των ΤΕΙ διαδήλωσαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Μηχανικοί των ΤΕΙ διαδήλωσαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποίησαν οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί ΤΕΙ, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Κεντρικής Διοίκησης, εξαιτίας της μη έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που εκκρεμούν.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν γύρω στα 200 άτομα, μέλη της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και των Διοικουσών Επιτροπών της ΕΕΤΕΜ από όλη την Ελλάδα, καθώς και μέλη των ΔΣ της ΠΟΜΗΤΕΔΥ και Συλλόγων της.


Οι διαμαρτυρόμενοι αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Διοίκησης, τόσο της ΕΕΤΕΜ, όσο και της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, να καταθέτει σχετικό υπόμνημα, με τα προβλήματα των Μηχανικών ΤΕΙ και τις προτάσεις επίλυσής τους, υπ’ όψιν του Προέδρου της Βουλής,   Ν. Βούτση, προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα της Βουλής, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ,   Δ.Δημόπουλος είχε σύντομη συνομιλία στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με τον Βουλευτή ΚΙΝΑΛ   Γ.Δ. Καρρά.

Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου η ίδια αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με την υπουργό  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην οποία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τα ζητήματα που αφορούν στο υπουργείο της.

Στη συνάντηση αυτή, η Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των Μηχανικών ΤΕΙ, ειδικά αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της και αφορούν στην απρόσκοπτη εξέλιξή τους στην ιεραρχία του Δημόσιου Τομέα.

Τέλος, η πορεία κατέληξε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της ΕΕΤΕΜ,  Δ.Δημόπουλο και Φ.Κ. Μπλανά, μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ   Φ.Κυριάκο, να γίνονται δεκτοί από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας  Χρ. Βερναρδάκη, όπου, αφού προηγήθηκε η κατάθεση συνολικού υπομνήματος με τις θέσεις και προτάσεις της ΕΕΤΕΜ, για να τεθεί υπόψιν του Πρωθυπουργού, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα εξεταστούν συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς ΤΕΙ, με προτεραιότητα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που διαχειρίζεται το ΤΕΕ, ενώ εντός του τρέχοντος μηνός, θα οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό που θα καθορίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως αρμόδιο.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΕΜ «η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ σκοπός της Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ, ενόψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών, είναι να θέσει και τα κόμματα προ των ευθυνών τους, απαιτώντας να πάρουν επίσημη θέση επί του ζητήματος της ελλιπούς ρύθμισης σαφούς πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ, καθώς, όπως πολλάκις έχει τονιστεί, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, ενώ η απόφασή για επίλυσή του είναι κατεξοχήν πολιτική».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr