Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΕΜΠ για την κατάληψη του κτιρίου από φοιτητές

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου προχώρησαν πριν από λίγη ώρα οι φοιτητές αντιδρώντας στην άρνηση του πρύτανη, Ιωάννη Γκόλια να ικανοποιήσει αίτημά τους.

Στην συνάντηση των δύο πλευρών, οι φοιτητές ζήτησαν από τον κ. Γκόλια να αποσύρει παλιότερη απόφασή του και να βγάλει νέα με την οποία θα καταδικάζει τις ενέργειες του πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεόδωρου Φορτσάκη, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιείτο το αίτημά τους απείλησαν ότι θα προχωρούσαν σε άμεση κατάληψη της πρυτανείας.

Φυσικά ο κ. Γκόλιας αρνήθηκε να υποκύψει με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κάνουν πράξη την απειλή τους. 


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΕΜΠ για την κατάληψη του κτιρίου από φοιτητές, έχει ως εξής: 

Αγαπητά µέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας,

Σήµερα το µεσηµέρι, οµάδα φοιτητών που είχε προσκληθεί σε προσυνεδρίαση της Συγκλήτου προκειµένου να εκφράσει τις απόψεις της για θέµατα του Ιδρύµατος, προχώρησε σε αυθαίρετη κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης επειδή δεν έγινε αποδεκτό αίτηµα των φοιτητών να συνεδριάσει η Σύγκλητος µε την παρουσία τους και να προχωρήσει σε ψηφοφορία για την έγκριση ανακοίνωσης. Η κατάληψη αυτή εµποδίζει την εκτέλεση ζωτικών δραστηριοτήτων του Ιδρύµατος και τη διεκπεραίωση κρίσιµων ζητηµάτων που αφορούν το διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές.

Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν επανειληµµένα αποδείξει ότι είναι ανοικτές στον ακαδηµαϊκό διάλογο που διασφαλίζει την δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης των απόψεων όλων των πλευρών. Είναι επίσης αντίθετες σε οποιεσδήποτε ενέργειες εξωθούν µε διαφόρους τρόπους στη λήψη µέτρων που δεν ταιριάζουν µε την ακαδηµαϊκή παράδοση και δεοντολογία του Ιδρύµατος. Δεν µπορούν όµως να παρακολουθούν µε απάθεια ενέργειες που εµποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύµατος και την ελεύθερη και δηµοκρατική λειτουργία των ακαδηµαϊκών του οργάνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr