Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές Πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές του 2015 [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ]

Πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές του 2015

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν την Τετάρτη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Για ακόμα μια χρονιά πάντως, οι κομματικές παρατάξεις διαφωνούσαν σε πρώτη φάση ως προς τα ποσοστά, όμως παρά τα διαφορετικά αποτελέσματα της κάθε παράταξης, όσο εξελίσσεται η καταμέτρηση, υπάρχει σύγκληση στη νίκη της ΔΑΠ, ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από επεισόδια στο ΑΠΘ, την ΑΣΟΕΕ και το Χημείο.

Στα περσινά (2014) επίπεδα κινήθηκε φέτος η προσέλευση των φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.


Το ποσοστό άγγιξε το 50%, με περίπου 100.000 φοιτητές και σπουδαστές να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αντώνης Σαμαράς: Οι φοιτητές επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις

Στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών δείχνει πως οι φοιτητές θέλουν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της Παιδείας.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι για 29η συνεχόμενη φορά η η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων σε διάφορες σχολές και για τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν «με τις πλάτες της κυβέρνησης», όπως είπε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η συμμετοχή άγγιξε τις 100 χιλιάδες, με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ να ανεβάζει τη δύναμή της σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

«Ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως είπε.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε Επίσης: Διαφωνούν οι φοιτητικές παρατάξεις για τα αποτελέσματα

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr