Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Working Holiday Visa: 500 νέοι Έλληνες κάθε χρόνο θα μπορούν να συνδυάσουν διακοπές και εργασία στην Αυστραλία (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ)

Working Holiday Visa: 500 νέοι Έλληνες κάθε χρόνο θα μπορούν να συνδυάσουν διακοπές και εργασία στην Αυστραλία (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ)

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το Working Holiday Visa με την Αυστραλία σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο, 500 νέοι Έλληνες απο 18 έως 31 ετών, θα μπορούν να ταξιδέψουν για έναν χρόνο στην Αυστραλία και παράλληλα να έχουν δικαίωμα εργασίας.

Συγκεκριμένα η πρόσκληση λαμβάνει χώρα δυο φορές το έτος. Σε περίπτωση μη πλήρωσης του αριθμού του συνόλου των επιστολών-βεβαιώσεων (500 κατ΄ έτος), ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορεί να εγκρίνει την έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης για τον εναπομείναντα αριθμό επιστολών-βεβαιώσεων.


Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθηση και Νέας Γενιάς σε φυσική μορφή, μετά τη σχετική προκήρυξη που θα ανακοινωθεί, είναι τα παρακάτω:

  • Ενυπόγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου για χορήγηση της επιστολής-βεβαίωσης.
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (φωτοτυπία) από το οποίο προκύπτει ότι ο αιτών έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 31ο έτος της ηλικίας του κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Έγκυρο διαβατήριο (φωτοτυπία).
  • Υπεύθυνη Δήλωση ότι κύρια πρόθεση του αιτούντος να είναι η επίσκεψη στο Μέρος Υποδοχής (Αυστραλία) για διακοπές και αναψυχή, για χρονική περίοδο έως δώδεκα (12) ημερολογιακούς μήνες και ότι δεν συνοδεύεται από εξαρτώμενα άτομα.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν έχει προη- γουμένως συμμετάσχει σε πρόγραμμα για την Κινητικότητα των Νέων ή για Διακοπές με Εργασία του Μέρους Υποδοχής.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα, ότι δεν είναι υπόδικος και δεν έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα και ότι δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους προκειμένου να μπορεί να εκδώσει εισιτήρια αναχώρησης – επιστροφής και να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα τουλάχιστον για τον πρώτο μήνα της διαβίωσης του στο Μέρος Υποδοχής. Το ποσό αυτό ορίζεται στο χρηματικό ποσό των 3,000 ευρώ.

α) Αντίγραφο πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ιδρύματος της ημεδαπής (φωτοτυπία) ή

β) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής και επίσημη μετάφραση αυτού, καθώς και πράξη αναγνώρισης του από το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το ΣΑΕΠ ή

γ) βεβαίωση σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής, με την οποία αποδεικνύεται η επιτυχής ολοκλήρωση τουλάχιστον δύο (2) ετών προπτυχιακών σπουδών σε ΑΕΙ της ημεδαπής.

  • Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που αποδεικνύουν την καλή (Β2) γνώση της αγγλικής γλώσσας και πρέπει να υποβληθούν από τον αιτούντα, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και τα οποία εξειδικεύονται στην πρόσκληση της παρ. Β. Εξαιρούνται από την παρούσα υποχρέωση: α) κάτοχοι τίτλου σπουδών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, καθώς και κάτοχοι τίτλου σπουδών Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής (εφόσον έχουν επιλέξει ως μάθημα την αγγλική γλώσσα), κάτοχοι πράξης αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΣΑΕΠ εφόσον έχουν λάβει τίτλο σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) αναγνωρισμένου αγγλόφωνου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον δύο (2) ακαδημαϊκά έτη προπτυχιακών σπουδών σε Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ή σε Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής (εφόσον έχουν επιλέξει ως μάθημα την αγγλική γλώσσα).
  • Παράβολο Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο ορίζεται με την παρούσα στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ.

Το ΦΕΚ μπορείτε να το δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr